Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Yleinen

Ammattiopisto Lappia järjestää pääsy-/soveltuvuuskokeet seuraavilla aloilla:

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA)

Ammattiopisto Lappia, Kemi (Hyvinvointiala)
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (pk+yo)

Ammattiopisto Lappia, Muonio
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (pk)

Ammattiopisto Lappia, Tornio
Media-alan perustutkinto, kuvallisen ilmaisun osaamisala (pk+yo)
Musiikkialan perustutkinto (pk+yo)

Kielikoe

Jos hakijan äidinkieli ei ole suomi, hänen on suoritettava hyväksytysti kielikoe voidakseen tulla valituksi. Kielikoe järjestetään 10.5.2022, paikkakunta varmistuu myöhemmin.

Valitettavasti kielikoetta ei ole mahdollista järjestää etäyhteydellä, kokeen luonteesta ja koemateriaalista johtuvista syistä. Noudatamme Suomen viranomaisten ohjeita koetilanteen järjestelyissä.

Opiskelijavalinta tehdään ammatillisen perustutkintokoulutuksen valintaperusteiden mukaisesti.
Katso valintaperusteet

Aikataulu, sisällöt ja pisteytykset

Tuva (Kemi ja Tornio)

Haastattelu: Kaikille hakijoille pidetään valintahaastattelu (päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin). Saat kutsun haastatteluun kirjeitse ja tekstiviestillä. Ota mukaan haastatteluun koulu- ja työtodistukset. Maahanmuuttaja, ota haastatteluun mukaasi todistus kielitaidon tasosta.

Tuva (Muonio)

Haastattelu: Kaikille hakijoille pidetään valintahaastattelu (päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin). Saat kutsun haastatteluun kirjeitse ja tekstiviestillä. Ota mukaan haastatteluun koulu- ja työtodistukset. Maahanmuuttaja, ota haastatteluun mukaasi todistus kielitaidon tasosta.

Kuvallinen ilmaisu (Tornio)

Kuvallisen ilmaisun ennakkotehtävä lähetetään hakijoille 12.4.2022 alkaen. Palautusaika Lappiaan on 29.4.2022. Ennakkotehtävästä voi saada 0-10 pistettä.

Musiikkiala (Tornio)

Musiikkialan yksipäiväinen pääsy- ja soveltuvuuskoe on Musiikkitalossa Torniossa. Voit ilmoittautua sinulle sopivaan päivään; 3.5., 10.5. ja 17.5.2022. Kutsun mukana lähetetään myös kokeeseen ilmoittautumis- ja valmistautumisohjeet sekä nuotit esitettävistä kappaleista.

Musiikin osaamisalan pääsy- ja soveltavuuskoe koostuu instrumentti- ja yhtyesoittokokeesta (max. 5 pistettä), musiikin teoria- ja hahmotuskokeesta (max. 3 pistettä) sekä haastattelusta (max. 2 pistettä).

Musiikkiteknologian osaamisalan pääsy- ja soveltuvuuskoe koostuu instrumentti- ja yhtyesoittokokeesta (max. 2,5 pistettä), musiikin teoria- ja hahmotuskokeesta (max. 1,5 pistettä), kytkemistehtävästä (max. 2 pistettä), miksaustehtävästä (max. 2 pistettä) sekä haastattelusta (max. 2 pistettä).

Lisätietoja musiikkialan pääsy- ja soveltuvuuskokeesta ja nuoteista.

Sosiaali- ja terveysala (Kemi & Muonio)

Yhteishaun soveltuvuustestit sosiaali- ja terveysalalla ovat seuraavasti:

  • Lähihoitajaksi hakevilla Kemissä 3.-5.5.2022 ja Muoniossa 2.5.2022

Ota yhteyttä

Ammattiopisto Lappia
Hakupalvelut
Urheilukatu 6
95400 Tornio
Puh. 050 310 9385
haku(at)lappia.fi

Author