piirrettyjä ihmishahmoja ympyrässä

Keitä olemme?

Olemme merkittävä ammatillisen koulutuksen järjestäjä ja elinvoiman rakentaja Lapissa. Arvojemme keskiössä olet sinä, asiakkaamme. Järjestämme koulutuksia tehokkaasti, ketterästi, joustavasti ja ennen kaikkea yksilöllisesti.

legoukkeleita pyöreän pöydän ääressä

Pohjoista elinvoimaa

Koulutuskuntayhtymä Lappian muodostavat kahdeksan lappilaista jäsenkuntaa; Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Ylitornio, Pello ja Muonio.

Organisaatio

Ammattiopisto Lappia on Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian ylläpitämä oppilaitos. Koulutuskuntahtymää ja ammattiopistoa johtaa kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja. Lappian toimintamalli on asiakaslähtöinen ja osaamisperusteinen jaetun johtajuuden prosessiorganisaatio. Tutustu kaaviokuvaan Lappian tiimeistä ja toimielimistä.

Tutustu kaaviokuvaan Lappian esihenkilöorganisaatiosta, jossa näkyvät johtajien ja koulutuspäälliköiden vastuualueet.

Lappian johto

Luottamuselimet

  • Yhtymävaltuusto on koulutuskuntayhtymän korkein päättävä elin.
  • Yhtymähallitus johtaa, ohjaa ja kehittää koulutuskuntayhtymän toimintaa.
  • Kuntayhtymän johtaja/rehtori johtaa, suunnittelee ja valvoo koulutuskuntayhtymän ja ammattiopiston toimintaa ja tekee yhtymähallitukselle esityksiä.
  • Henkilöstötoimikunta on yhtymähallituksen asettama toimielin henkilöstöasioiden valmisteluun ja neuvotteluihin.
  • Yhteistyötoimikunta toimii henkilöstön ja työnantajan välisenä yhteistyöelimenä.
  • Toiminnan ja talouden tarkastamisesta vastaa muusta johtamisesta riippumaton tarkastuslautakunta.

 

Sidonnaisuudet

Opiskelijakunta

Ammattiopisto Lappian kaikista opiskelijoista koostuvan opiskelijakunnan nimi on Ammattiopisto Lappian opiskelijakunta. Opiskelijakunnan tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa ja koulutyötä. Opiskelijakunta käyttää opiskelijoiden puhevaltaa, kun koulutuksen järjestäjä varaa opiskelijoille mahdollisuuden tulla kuulluksi ennen opintoihin tai opiskelijoiden asemaan olennaisesti vaikuttavien päätösten tekemistä.

Opiskelijakunta on Lappian toiminto. Jäseniltä ei peritä jäsenmaksuja. 

Lue lisää opiskelijakunnan toiminnasta

Yhtymähallituksen kokous

Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian yhtymähallituksen kokous pidetään ti 28.5.2024 klo 10.00 Torniossa, Urheilukatu 6. Kokouksen julkinen esityslista on luettavissa Lappian verkkosivuilla Yhtymähallitus – lappia.fi  to 23.5.2024 lukien. Pöytäkirja on nähtävänä verkkosivuilla ma 3.6.2024.

Yhtymävaltuuston kokous

Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian yhtymävaltuuston kokous pidetään ti 28.5.2024 klo 13.00 Torniossa, koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosalissa, Urheilukatu 6. Kokouksen julkinen esityslista on luettavissa Lappian verkkosivuilla Yhtymävaltuusto – lappia.fi 21.5.2024 lukien. Pöytäkirja on nähtävänä verkkosivuilla tarkastamisen jälkeen ma 10.6.2024.

Tornio
Raimo Puikko
Yhtymävaltuuston puheenjohtaja

Viranhaltijapäätökset

Viranhaltijoiden päätökset ovat nähtävillä virka-aikana hallintosihteerillä:

Tornion toimipaikka/Maarit Kuure
Urheilukatu 6, 95400 Tornio

Verkkosivuilla julkaistavat viranhaltijapäätökset

Kuvassa paperinippu ja nuijavasara

Säännöt ja talous