Tietosuoja

Henkilötieto tarkoittaa tietoa, josta sinut voidaan tunnistaa. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja kuva.

Rekisteröity on henkilö, jota henkilötieto koskee.

Tietosuojalla tarkoitetaan rekisteröityjen yksityisyyden suojaamista henkilötietojen käsittelyssä.

Henkilötietojen käsittelyä ovat kaikenlaiset henkilötietoihin kohdistetut toiminnot, kuten henkilötietojen kerääminen, tallentaminen, säilyttäminen, käyttö, luovuttaminen ja poistaminen.

Rekisterinpitäjä on yritys, viranomainen tai yhteisö, joka kerää henkilötietojasi ja määrittelee keräämiensä henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot. Tässä tapauksessa Lappia.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Keräämme vain toimintamme kannalta tarpeellisia tietoja opiskelun, viestinnän, työ- ja asiakassuhteen tai muun tietyn käyttötarkoituksen toteuttamiseksi.

Lappia kerää ja käsittelee

  • Henkilöiden yksilöintitietoja: henkilötunnus, nimi ja osoite
  • Yhteystietoja; osoite, puhelinnumero, sähköposti
  • Opiskelijan, työntekijän tai asiakkaan taloudellisia tietoja: laskutus, tuet ja avustukset, opintososiaaliset edut, palkanmaksu
  • Opiskelijahuollon tarvitsemia tietoja

Tietojasi käsitellään

  • huolellisesti, luottamuksellisesti ja asianmukaisesti
  • yksityisyyttäsi kunnioittaen
  • vain siihen tarkoitukseen, mihin tiedot on kerätty
  • virheettömyyttä painottaen

Lappian tietosuojaa ohjaa  Tietosuojapolitiikka.

Tutustu myös Lappian asiakirjajulkisuuskuvaukseen.

Tämän sivuston tietojen käsittely

Verkkosivustomme osoite on: https://www.lappia.fi.

Kommentit, media, evästeet,  muilta sivustoilta upotettu sisältö, analytiikka ja chatbotin sekä Kaleva Median tietosuoja ja evästeet

Kommentit
Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään, onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media
Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Evästeet
Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee, tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan, kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään, asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- ja näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö
Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Analytiikka
Hyödynnämme evästeitä Google Analytics -kävijäseurantaohjelmassa sekä mainosten kohdentamisessa. Useimmat selaimet mahdollistavat evästetoiminnon poiskytkemisen.

Chatbotin tietosuoja ja evästeet
Käytämme Leadoon käyttäjänseurantaa seurataksemme miten käyttäjämme liikkuvat nettisivuillamme ja yhdistämme tämän datan käyttäjän tietoihin, joita kerätään esim. Chat interaktioiden kautta. Leadoo käyttää etag-seurantaa joka eroaa keksipohjaisesta seurannasta, yhdistäen useamman käyttäjäistunnon tiedot yhteen.

Tarkista Leadoo Marketing Technologies Oy:n tietosuojakäytäntö
tietääksesi enemmän siitä, mitä järjestelmässä seurataan. GDPR:n näkökulmasta toimimme kontrollerina ja Leadoo datan prosessorina. Mikäli et halua, että sinua seurataan, voit tyhjentää selaimesi välimuistin.

Lisätietoja siitä, miten Leadoo toimii: https://leadoo.com/privacy-policy-processor/

Kaleva Median tietosuoja
Kaleva Media käsittelee Lappian sivuilta kerättyä kuluttajadataa yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti.  Datan keräyksen käyttötarkoitus on analysoida verkkokäyttäytymistä markkinoinnin toimivuuden näkökulmasta ja mahdollisesti kohdistaa mainontaa.

Kaleva Media keräämä data pysyy EU:n sisällä. Alla olevista lähteistä löytyy tarkemmat tiedot niin Kaleva Median datan eettiset periaatteet ja tietosuojaselosteesta. Kaleva Media ilmoittaa asiakkailleen mahdollisista muutoksista tietosuojaselosteeseen 30 päivää etukäteen. Säilytämme kerättyä dataa 24kk, ellei toisin sovita. Kaleva Media vastaa asiakkaalleen rekisteröityjen oikeuksien toteutumisesta rekisteröidyn vastuiden puitteessa. Tietojasi kerätään, mikäli hyväksyt evästeiden käytön.

Kenelle jaamme tietosi

Henkilötietoja luovutetaan rekisteröidylle itselleen, toisille viranomaisille, joilla on lain mukaan oikeus käsitellä tietoja. Konsernin sisällä tietoja luovutetaan säännönmukaisesti laskutusta ja palkanmaksua varten. Henkilötietoja luovutetaan myös tilastointia varten.

Lappia ei luovuta henkilötietojasi ilman suostumustasi suoramainontaan tai etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukutukimusta varten.

Tietoja ei lähtökohtaisesti luovuteta EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle.

Kenelle jaamme tietosi tällä sivustolla

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan, milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Kuinka kauan tietojasi säilytetään

Tietoja säilytetään tarvittava, lain määräämä tai kansallisarkiston ohjeiden mukainen aika.

Mikäli jätät kommentin tälle sivustolle, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Tietopyynnöt ja tietojen korjaus

Jokaisella Lappian tietojärjestelmiin rekisteröidyllä henkilöllä on oikeus tarkastaa saada korjatuksi itseä koskevat tiedot. Toimita allekirjoitettu pyyntö Lappian tietosuojavastaavalle.
Kerro pyynnössä ainakin seuraavat tiedot:

  • mitä tietoja haluat tarkistaa
  • miltä ajanjaksolta haluat tarkastaa tietosi
  • nimesi ja yhteystietosi (esim. sähköpostiosoite ja puhelinnumerosi)

Ennen tietojen luovuttamista, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Jos emme Lappiassa hyväksy pyyntöäsi tiedon korjaamisesta, voit kirjallisen vastauksemme saatuasi saattaa asian tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi. Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut.

Rekisteritietojen poisto

Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Tietosuojaselosteet

Tarkempia tietoja henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteista.

Uutiskirjeet

Viestintä- ja markkinointitarkoituksiin käytössämme on Emaileri uutiskirjejärjestelmä. Uutiskirjejärjestelmästä lähetetään viestintää ja markkinointia uutiskirjeen tilanneille henkilöille. Järjestelmään tallennetaan nämä henkilötiedot:

  • etunimi
  • sukunimi
  • sähköpostiosoite.

Uutiskirjeen voi tilata osoitteessa https://www.lappia.fi/lappia/tilaa-uutiskirje/ ja tilauksen voi peruuttaa itse uutiskirjeestä.

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö: https://tietosuoja.fi/tietosuojalaki

Yhteyshenkilö tietosuoja-asioissa

Kuure Maarit

Hallintosihteeri
puh.+358503109367
Tietosuojavastaava, tietosuojavastaava(at)lappia.fi
Tornio, Urheilukatu 6