Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija, monimuotokoulutus Lappi

Kuvaus:

Sallan Lukio järjestää yhteistyössä Ammattiopisto Lappian kanssa mahdollisuuden suorittaa Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon. Mikäli kiinnostuit, ole yhteydessä Leena Hautajärveen kts. lisätietoja.

Ruokapalvelun osaamisala, kokki:
Kokin tehtäviin kuuluu monipuoliset ruoanvalmistuksen tehtävät erilaisissa ravintoloissa. Työhön kuuluu erilaisten ruoanvalmistusmenetelmien ja raaka-aineiden sekä ruokalajien ja ruokakulttuurien tuntemusta. Kokin työ vaatii luovuutta, hyvää maku- ja hajuaistia sekä fyysistä kuntoa. Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, jakelu- ja suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa.

Tutkinnon suorittanut
– tuntee elintarvikkeita, raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä
– osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa erilaisille asiakasryhmille
– hallitsee ruoan esille laiton annoksina ja suurelle ruokailijamäärälle

Kokin opinnot sisältävät:
– ravitsemispalveluissa toimimista
– lounas- ja annosruokien valmistamista
– oman kiinnostuksesi mukaisesti mm. à la carte -ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistus, suurkeittiön ruokatuotantoa, kahvilapalveluja, katu- ja pikaruokapalveluja, palvelu- ja jakelukeittiötoimintoja, luonnontuotteiden hyödyntämistä ravitsemispalveluissa, luonnontuotteiden talteen ottaminen tai retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut.

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija:
Tarjoilija on ilmapiirin luoja ja kantaa leijonan osan asiakaskokemuksen syntymisestä. Hän on myynnin ja asiakaspalvelun asiantuntija, joka tuntee tuotteet ja taitaa ruoan ja juoman yhdistämisen salat. Hän hallitsee kassa- ja varausjärjestelmien käytön. Tarjoilijan työssä tarvitaan joustavuutta, palveluhenkisyyttä ja fyysistä kuntoa. Tarjoilijoita työskentelee ravintoloissa, kahviloissa, pubeissa ja yökerhoissa, suurtalouskeittiöissä, catering-alan ja matkailualan yrityksissä.

Tutkinnon suorittanut:
– toimii asiakaspalvelutehtävissä ravintoloissa tai julkisella sektorilla
– osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
– osaa esitellä, aktiivisesti myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluita monipuolisia työtapoja käyttäen

Koulutuksen sisältö
Tarjoilijan opinnot sisältävät:
– Ravitsemispalveluissa toimimista
– Asiakaspalvelua ja myyntiä
– Annosruokien ja juomien tarjoilua
– Opiskelijan omien toiveiden mukaan mm. à la carte -tarjoilua, tilaus- ja juhlatarjoilua, juomien myyntiä ja tarjoilua, kahvila- ja kokouspalveluja, sekä esim. luonnontuotteiden hyödyntämistä ravitsemispalveluissa, luonnontuotteiden talteen ottaminen tai retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut.

Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti koulutus- tai oppisopimuksena alan työpaikalla ja verkko-opintoina. Hygienia-, matkailun turvallisuus- ja anniskelupassit suoritetaan lähiopetuksena yhden lähijakson aikana. Opiskelijan opintojen aikataulu, suoritustavat ja tarkka sisältö rakentuvat opintojen alussa laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) kautta.

Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa
Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Otathan haastatteluun mukaan alkuperäiset opiskelu- ja työtodistuksesi.

Osaamisala: Ruokapalvelun osaamisala
Osaamisala: Asiakaspalvelun osaamisala

Hinta:

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle. Oppivelvolliselle ei tule opiskelukustannuksia.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Salla

Kohderyhmä:

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet peruskoulun suorittaneet.

Opintojen kesto
Peruskoulun suorittaneet 2,5 v.- 3v.
Ylioppilastutkinto tai ammatillinen perustutkinto: opintojen kesto 1,5 v. – 2 v

Lisätietoja:

Sallan Lukio Leena Hautajärvi, leena.hautajarvi(at)salla.fi , 0400292796
Toimipaikkapäällikkö Jaakko Sorvoja, +358505715207
Vastuuopettaja ravintola- ja catering-ala Sini Viinikka, sini.viinikka(at)lappia.fi, 0406630617

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka.
Asiakkuusvastaava Jaana Patokoski
puh. 040 648 7583
jaana.patokoski(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 10.09.2024

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 1.9.2024
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto maahanmuuttajille, ruokapalvelun osaamisala, kokki

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Yhteishaku
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta