Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija

Kuvaus:

Ruokapalvelun osaamisala, kokki:
Kokin työssä luot asiakkaille makunautintoja ja -elämyksiä erilaisissa ravintoloissa tai suurkeittiöissä. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laitat sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain.
Ravintola- ja catering-alan työt vaativat sinulta myönteistä palveluasennetta ja yhteistyökykyä. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja yhteistyö- ja tiimityötaidot. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat hyvät kädentaidot.

Kansainvälisyys näkyy entistä enemmän myös kokin ammatissa. Monikulttuurisuus edellyttää eri tapa-, ruoka- ja juomakulttuurien monipuolista tuntemusta. Työssäoppiminen ulkomailla on sinulle hieno mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin ja oppia vieraita kieliä. Opiskelet nykyaikaisissa ravintola- ja suurkeittiöoppimisympäristöissä, joista löytyvät tarvittavat koneet ja laitteet.

Työpaikkoja ovat mm. Á la carte -ruokaravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, matkustajalaiva, juhla- ja pitopalveluyritys, pikaruokapalvelu.

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija:
Tarjoilijana palvelet koti- ja ulkomaalaisia asiakkaita eri liikeideoilla toimivissa yrityksissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Tarjoilijan työssä asiakkaan viihtyvyys on sinulle tärkeää. Huolehdit asiakastilojen siisteydestä, esittelet, myyt ja tarjoilet asiakkaille yrityksen tuotteita ja palveluja.

Vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot sekä kielitaito ovat tärkeitä ja näitä voit kehittää opintojesi aikana. Valinnaisilla opinnoilla hankit itseä kiinnostavia lisätietoja ja taitoja. Koulutus sisältää monipuolista työssäoppimista oppilaitoksen omissa ravintoloissa ja kahviloissa sekä alan yrityksissä. Työssäoppimisjakson voit suorittaa myös ulkomailla.

Opiskelet nykyaikaisissa kahvila- ja ravintolaoppimisympäristöissä, joista löytyvät tarvittavat koneet ja laitteet. Käytämme monipuolisia opetusmenetelmiä opiskelijoiden yksilölliset tarpeet huomioiden.

Työpaikkoja ovat mm. ravintola, hotelli, henkilöstö- ja opiskelijaravintola, laiva, kahvila, pikaruokapaikka, juhlapalveluyritys.

Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 – 3 vuotta

Tulosta sivu

Hakuaika:

Yhteishaku 23.2.-7.4.2021 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2021 / Nonstop

Paikkakunta:

Tornio

Kohderyhmä:

Jos olet päättänyt peruskoulun tai lukion, hae yhteishaussa.
Jos olet jo suorittanut jonkin tutkinnon, hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Osaamisalavastaava Johanna Mäkiniemi puh. 050 310 9315, johanna.makiniemi(at)lappia.fi

Katso toteuttamissuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnon osa 25 osp (työvoimakoulutus, oppisopimuskoulutus)

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    TE-palveluiden kautta
    Oppisopimuspalveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 26.8.2021
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Yhteishaku
    Oppisopimuspalveluiden kautta
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

    Paikkakunta:
    Muonio
    Hakutavat:
    Yhteishaku
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta