Urheiluakatemia – menesty opinnoissa ja urheilussa

Yleinen

Lappian Urheiluakatemiassa voit yhdistää opinnot ja urheilun laadukkaalla tavalla. Urheiluakatemiatoiminta antaa sinulle hyvät mahdollisuudet saada yleistä urheiluvalmennusta sekä oman lajin valmennusta ja harjoittelua oman alueen nuorten kanssa.

Urheiluakatemia tarjoaa hyvät olosuhteet valmennukseen, hyvät harjoittelupaikat sekä inspiroivan oppimis- ja harjoitteluympäristön.

Opiskelu

Kemissä ja/tai Torniossa voit pelata salibandya, jalkapalloa, jääkiekkoa tai futsalia. Lisäksi voit harrastaa muodostelmaluistelua tai yksilölajeja

Lappiassa voit liittää myös eSports pelaamisen osaksi urheiluakatemiatoimintaa. Tutustu Lappian E-urheilupolkuun.

Muoniossa sinulla on mahdollisuus osallistua hiihtovalmennukseen Ski Collegen puitteissa. Yksilölajien osalta osallistuminen arvioidaan tapauskohtaisesti, ja harjoitukset pyritään järjestämään mahdollisimman joustavasti.

Urheiluakatemia on tarkoitettu lajissaan edistyneille ja seuratoiminnassa mukana oleville nuorille. Urheiluakatemiatoimintaan osallistuminen edellyttää sitoutumista ja valmiutta harjoitella määrätietoisesti ja säännöllisesti, opintoja unohtamatta. Urheiluakatemiassa harjoittelu on toisen asteen opetussuunnitelman mukaista toimintaa, ja siihen osallistuminen luetaan hyväksi opintojen kokonaismäärään.

Hakeminen

Voit hakea mukaan urheiluakatemiatoimintaan, jos opiskelet Lappiassa tai Lappia Urheiluakatemian yhteistyöoppilaitoksissa.

Kirjoittaja