Team Lappia matkustaa ArcticSkills-ammattitaitokilpailuihin Norjaan

Uutinen

Ammatillista osaamista ja pohjoismaista yhteistyötä kehittävät ArcticSkills-ammattitaitokilpailut järjestetään Norjan Kirkkoniemessä keskiviikkona 20.3.2024. Jo seitsemättä kertaa järjestettäviin kilpailuihin saapuu lähes sata opiskelijaa, valmentaja-opettajaa ja vierailijaa Torniosta, Kemistä, Rovaniemeltä, Inarista, Ruotsin Övertorneåsta sekä Norjan Kirkkoniemestä, Altasta, Kautokeinosta, Karasjokista ja Lakselvistä. Kilpailulajeja on yhteensä 13.

Lappiasta kilpailuun osallistuvat Samuel Vierelä (rakennusala, Muonio), Hugo Pirinen (ajoneuvoala, Kemi), Onni Pietikäinen (sähkö- ja automaatioala, Tornio) sekä Susanna Kukkala ja Jasmin Valikainen (hiusala, Kemi). Valmentaja-opettajina toimivat rakennusalan opettaja Kauko Pahajoki, ajoneuvoalan opettaja Denice Hohtari, sähkö- ja automaatioalan opettaja Mikko Rokkonen sekä hius- ja kauneudenhoitoalan opettaja Leena Leskio.

Susanna Kukkala harjoittelee ArcticSkills-kilpailuja varten kiharakampauksen tekemisellä. Kuvassa hän on juuri pessyt kampauspään hiukset.
– Kilpailut jännittävät hyvällä tavalla. Kilpailuissa tulee varmasti lisää osaamista ja kokemusta, ja näkee muita pohjoismaissa asuvia hiusalan opiskelijoita.
Norjassa kilpaileminen ei Haaparannalla asuvalle Jasmin Valikaiselle ole kielellinen haaste, sillä hän puhuu suomen lisäksi sujuvasti ruotsia.
– Kilpailut jännittävät hieman, mutta lähden kisoihin hyvällä fiiliksellä.
Sähkö- ja automaatioalan opiskelija Onni Pietikäinen (oik.) on aloittanut kilpailuihin valmistautumisen hyvissä ajoin, sillä hän osallistui alkuvuodesta sähköasennuksen Taitaja-semifinaaleihin. Opettaja Mikko Rokkonen osallistuu ArcticSkills-kilpailuihin valmentaja-opettajana jo kolmatta kertaa, kun taas Pietikäiselle ArcticSkills-kilpailut ovat ensimmäiset laatuaan.
– Hyvillä fiiliksillä olen lähdössä kilpailemaan, Pietikäinen kiteyttää.
Talonrakennuksessa kilpaileva toisen vuoden opiskelija Samuel Vierelä osallistui ArcticSkills-kilpailuihin jo viime vuonna, jolloin hän yhdessä valmentaja-opettajansa Kauko Pahajoen kanssa harjoitteli Kirkkoniemessä yhdessä ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa viikon ajan ennen kilpailuja. Vierelä on asettanut itselleen kunnianhimoisen tavoitteen. – Tavoittelen kilpailun voittoa. Kilpailut jännittävät sopivasti, ja hyvillä fiiliksillä mennään.
Vaikka ajoneuvoalalla opiskelevan Hugo Pirisen suvussa on ajoneuvoasentajia, päätyi hän alalle ennen kaikkea omasta kiinnostuksestaan. Pirinen lähtee Norjaan rennolla asenteella.
– Lähden hyvillä mielin kisareissulle Norjaan. Olen käynyt aiemminkin Norjassa. Minua ei jännitä koskaan mikään, Pirinen toteaa.

ArcticSkills-logo

Kirjoittaja

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Ota yhteyttä

Harju Jani

Koulutuspäällikkö
puh.+358503622302
Sähkö- ja automaatioala, tieto- ja viestintätekniikka, laboratorioala, turvallisuusala
Kemi, Tietokatu 2