Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, päivämonimuotokoulutus Pello

Kuvaus:

Lähihoitajana työskentelet sosiaali- ja terveysalalla hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä. Työssäsi autat, opastat ja hoidat asiakasta yksin tai työryhmässä. Työpaikka voi olla esimerkiksi terveyskeskus, palvelu-, kuntoutus- tai vanhainkoti, päiväkoti, lastensuojeluyksikkö tai asiakkaan koti.

Suoritat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tai tutkinnon osia. Voit suorittaa myös hoiva-avustajakoulutuksen suorittamalla tutkinnon osat Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp ja Ikääntyvien osallisuuden edistäminen 35 osp.

Koulutuksen aikana opiskelet taitoja sekä koulussa että työpaikoilla esimerkiksi päiväkodeissa, hoitolaitoksissa, kotihoidossa, sairaaloissa sekä asumis-, palvelu- ja kuntoutumisyksiköissä. Tutkinnon suorittaja voi toimia myös yrittäjänä.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja opinnot kestävät aiemmin hankitusta osaamisesta riippuen. n. 2-3 vuotta.

Pellossa toteutetaan Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala sekä lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisala, lähihoitaja. Opiskelijalla on mahdollisuus halutessaan hakeutua Kemiin opiskelemaan muita osaamisaloja.

Opinnot toteutetaan monimuotopäiväopetuksena työ- ja verkkopainotteisesti, sisältäen lähi- ja etäopetusta, itsenäisiä tehtäviä ja työelämässä tapahtuvaa oppimista. Työelämässä oppiminen voidaan tehdä omalla kotipaikkakunnalla. Opintojen aikana hyödynnetään luontoa, eläimiä ja puutarhaa asiakkaan terveyden sekä hyvinvoinnin edistämisessä (Green care). Opintojen kesto on 2–3 vuotta henkilökohtaistetusti. Lähipäiviä Pellossa on n. 4–6 päivää/kk.

Sosiaali- ja terveysalan pääsy- ja soveltuvuuskoe järjestetään


Opetuskieli: Suomi
Suomen kielen taitotaso: vähintään tasolla B1.2

The language of instruction for the degree is Finnish.
Language skill requirements of study fields: B1.2

Lue lisää kielitaitovaatimuksista sivuiltamme

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

Hakuaika:

Yhteishaku 20.2.2024 klo 8.00 – 19.3.2024 klo 15.00 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2024 / Nonstop

Paikkakunta:

Pello

Kohderyhmä:

Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Opinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus edellyttää työsuhdetta ja työnantajan sitoutumista koulutukseen. Oppisopimukseen hakeutuminen ainoastaan puhelimitse, asiakkuusvastaava Jenni Alaoja +358401319297.

Lisätietoja:

Tuntiopettaja Riitta Pistokoski, +358504611337, riitta.pistokoski(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Hieronnan ammattitutkinto: raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, tutkinnon osa 25 osp.

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Hakuaika
  Viimeinen hakupäivämäärä: 20.12.2023
 • Kinestetiikkaa ja haavanhoitoa 5 osp

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Oppisopimuspalveluiden kautta
  Viimeinen hakupäivämäärä: 12.12.2023
 • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Yhteishaku
  Jatkuva haku
  Oppisopimuspalveluiden kautta