Työharjoittelusta hyvät valmiudet tulevaan työhöni – asuntolaharjoittelija Mimmi Kurtti

Uutinen

Nuoriso- ja yhteisöohjaajatutkinnon opiskelija Mimmi Kurtti Peräpohjolan Opistosta on ollut asuntolaharjoittelijana Lappian Louen toimipaikassa.

Reilu kaksi kuukautta sitten etsin itselleni sopivaa työharjoittelupaikkaa nuoriso- ja yhteisöohjaaja opintoihini liittyen. Toiveenani oli päästä luonnonläheiseen maatilaympäristöön työskentelemään, jossa saisin monipuolisesti erilaisia ohjaamiskokemuksia. Onnekseni tällainen paikka on olemassa ja pääsin Lappian Louen Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskukseen kaksi kuukautta kestävään työharjoitteluun.

Työharjoittelujaksoni oli hyvin monipuolinen. Opiskelijoiden vapaa-ajalla kävimme muun muassa elokuvissa, pelasimme biljardia ja pingistä, hoidimme hevosia, kävimme kävelyllä päivittäin ja leivoimme. Koululla opiskelijoiden toiveet vapaa-ajan toiminnoista otetaan erittäin hyvin huomioon.

Järjestimme taide ja kulttuuri aiheisen teemapäivän Louella 24.11. Päivä oli kaikin puolin mukava ja opiskelijat heittäytyivät tehtäviin iloisella mielellä, josta olen todella kiitollinen. Teemapäivä sisälsi neljä erilaista tehtäväaluetta, joilla opiskelijat kiersivät tehtävältä toiselle ryhmittäin. Rasteilla oli maalaamista, torson tuunausta, musiikin maailmaan uppoutumista ja muovailuvahalla taiteilua. Päivän päätteeksi nautimme glögiä ja pipareita. Päivä oli todella hauska meidän ohjaajien näkökulmasta ja mikä tärkeintä, opiskelijat kokivat teemapäivän hyvin onnistuneeksi ja mieluisaksi.

– Oli mukava päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan tällaista teemapäivää, jossa luovuus pääsi valloilleen! Minun oli helppo ideoida vapaasti tehtäviä saumattomassa yhteishengessä Louen henkilökunnan kanssa. Saimme Tornion Lappialta tarvikkeita, joita Louella ei ollut saatavilla. Kiitokseni yhteistyöstä myös heille Tornion Lappiaan, kiittelee Mimmi Kurtti.

Hän on tyytyväinen harjoittelujaksoonsa Louen asuntolassa. Opiskelijat olivat ystävällisiä, aitoja ja iloisia. Tämä työharjoittelu antoi vahvistuksen sille, että haluan työskennellä jatkossa nuorten parissa ja tapahtuman suunnittelu antoi vahvistuksen sille, että haluan jatkossakin päästä suunnittelemaan erilaisia tapahtumia. Työharjoittelupaikka antoi minulle hyvät valmiudet tulevaan työhöni valmistumiseni jälkeen.

Author

Ota yhteyttä

Saariniemi Jarmo

Toimipaikkapäällikkö
puh.+358400337169
Maatalousala, metsäala, puutarha-ala, eläintenhoitoala
Loue, Kätkävaarantie 69