Tutut nimet kannustavat kemiläisiä oppilaita ja Lappian opiskelijoita olemaan #BeActive

Uutinen

Kuinka saisi parannettua hyvinvointiaan ja olemaan aktiivinen arjessaan, pohditaan kemiläisten 4.–9. luokkalaisten ja ammattiopisto Lappian yhteisessä virtuaalisessa #BeActive-kampanjassa syyskuussa.

BeActive-kampanja on osa Euroopan urheiluviikkoa, jota vietetään kaikissa EU-maissa syyskuun viimeisellä viikolla. Kemissä peruskoululaisten kampanja alkoi 20. syyskuuta ja Lappiassa 27. syyskuuta.

Kemin ja Lappian kampanja on saanut kirittäjiksi tunnettuja henkilöitä, jotka kertovat hyvinvoinnista omista näkökulmistaan. Kampanjan avaa Sonata Arctican laulaja Tony Kakko, joka kannustaa opiskelijoita nukkumaan enemmän. Ympäri maailmaa kiertäneelle ja aikavyöhykkeitä ylittäneelle laulajalle hyvät yöunet ovat arvaamattoman tärkeitä, jotta työkyky säilyy ja ääni kulkee. Laulaja muistuttaa nuoria unen merkityksestä myös oppimiseen.

– Muistaminen vaatii pitkiä yöunia. On ihan turha päntätä kokeisiin yöllä, koska ei se tieto jää väsyneenä pitkäkestoiseen muistiin, Kakko toteaa.

Kakon jälkeen hyvinvointivinkkejä lapsille ja nuorille antavat muun muassa ex-alppinisti Kalle Palander palautumisesta ja e-urheilun ammattilainen Joel ”Jelo” Lentonen tunnetaidoista.

Kemin ja Lappian #BeActive-kampanja järjestetään hyvinvointisovellus HeiaHeiassa, jossa osallistujat saavat päivittäin haastetehtäviä. Tunnettujen henkilöiden hyvinvointivideoiden lisäksi kampanjayhteisössä jaetaan myös oppilaiden kuvaamia liikuntahaasteita, joita voi tehdä välitunneilla, liikuntatunneilla ja tauottamaan oppitunteja. Lisäksi kampanjaan osallistuneiden opiskelijoiden kesken arvotaan palkinto.

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Tiitinen Pekka

Tuntiopettaja (päätoiminen)
puh.+358503109360
Sosiaali- ja terveysala
Kemi, Meripuistokatu 21