Raimo Puikko ja Jouni Myllyneva johtavat Lappian yhtymävaltuustoa toimikaudella 2021 – 2025

Uutinen

Lappian yhtymävaltuusto toimikaudella 2021 – 2025 kokoontui ensimmäiseen kokoukseen Tornioon  5.10.2021.

— Yhtymävaltuuston jäsenistä yli puolet on uusia luottamushenkilöitä Lappian hallinnossa ja yhtymähallituksessa peräti kaksi kolmasosaa on uusia jäseniä. Tarkastuslautakunnan tehtävissä jatkaa yksi ja täysin uusia toimielimessä on kolme, muut jäsenet ovat olleet muissa Lappian luottamustehtävissä aiemminkin. Puheenjohtajisto uudistui aiemmasta kaudesta täysin kaikissa toimielimissä, kertoo kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja laajasti uudistuneesta Lappian luottamusmiesorganisaatiosta.

Yhtymävaltuuston kokoonpano – Valtuutetut, (varajäsen)

Lappian jäsenkunnat ovat valinneet yhtymävaltuuston jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Eniten Lappian yhtymävaltuustossa edustajia on Torniosta 8 valtuutettua. Kemistä on 7 valtuutettua ja Keminmaasta 3 valtuutettua. Muoniosta, Pellosta, Simosta, Tervolasta ja Ylitorniolta on jokaisesta 2 valtuutettua.

Yhtymävaltuustossa puhetta johtaa alkaneella toimikaudella tervolalainen Raimo Puikko ja varapuheenjohtajana toimii torniolainen Jouni Myllyneva.

Tornio: Huhta Petri (Pirttimaa Pertti), Zolotareva Elena (Viippola Sami), Hentilä Marja-Liisa (Hirsikangas Kaisa-Maria), Kanto Eija (Petäjämaa Katariina), Myllyneva Jouni (Kujansuu Antti), Tallgren Jyri (Risto Jyrki), Muhonen Marjo (Oinas Linda), Juusola Nina (Kokkonen Ninni-Ingrid).

Kemi: Alamommo Jaakko (Aheinen Ritva), Zerni Sami (Piiparinen Mika), Luosujärvi Iina (Vahtola Iida), Mustafa Albana (Koskela Päivi), Miettunen Ulla (Kourula Tuire), Helenius Hannu (Juopperi Jarmo), Laitinen Marja-Leena (Anttila Mikko).

Keminmaa: Lampela Mikko (Wahlberg Marja), Ruonavaara Maija-Liisa (-), Vuorinen Jarno (Hipsi-Tuokkala Eveliina).

Muonio: Pietikäinen Maria (Holck Katariina), Myllykangas Matti (Friman Manu).

Pello: Kovalainen Anne-Mari (Koskenniemi Paulina), Juuso Johannes (Pakisjärvi Maija-Liisa).

Simo: Tikka Hanna (Veittikoski Anu), Sankala Joonas (Leinonen Tuomo).

Tervola: Kokko Virva (Kauppi Janne), Puikko Raimo (Korhonen Johanna).

Ylitornio: Impiö Ville (Syväjärvi Heli), Petäjäniemi Marjo (Tuukkanen Katja).

Torniolainen Outi Keinänen Lappian yhtymähallituksen johtoon

Lappian yhtymähallituksen puheenjohtajaksi valittiin torniolainen Outi Keinänen ja varapuheenjohtajaksi kemiläinen Jukka Korhonen. Outi Keinäsen henkilökohtainen varajäsen on Pertti Pirttimaa ja Jukka Korhosen Anniina Kulluvaara. Yhtymähallituksen jäseniksi valittiin myös Torniosta Olavi Stoor, Jari Hast, Kemistä Albana Mustafi, Kalle Helske, Keminmaasta Aila-Kaija Hjulberg, Muoniosta Katariina Holck, Pellosta Risto Kuusijärvi, Simosta Tiina Puotiniemi sekä Ylitorniolta Ville Impiö.

Tarkastuslautakunnan kokoonpano

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Ulla Miettunen ja varapuheenjohtajaksi Iina Luosujärvi. He ovat molemmat Kemistä. Lautakunnan jäsenet: Johannes Juuso, Eija Kanto, Juha Puro, Marja-Leena Laitinen, Lasse Haapaniemi ja Matti Myllykangas.

Vaalilautakunnan kokoonpano

Vaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Mikko Lampela ja varapuheenjohtajaksi Mika Piiparinen. Jäsenet: Jouni Myllyneva, Marjo Muhonen ja Elena Zolotareva.

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Lilja Virpi

Kuntayhtymäjohtaja / rehtori
puh.+358405370860
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6