Lappian yhtymävaltuuston kokousuutisointi 30.5.2023

Uutinen

Lappiassa kehittämistoimet vahvassa roolissa tilikaudella 2022

Vuoden 2022 aikana ammattiopiston opetuksessa kehitettiin kesäajan opinnollistamista, jolla oli positiivinen vaikutus myös talouteen. Lappiassa edistettiin joustavia ja monipuolisia toimintatapoja, jotka käänsivät opiskelijavuosimäärän suuremmaksi tilikaudelle 2022 kuin ministeriö oli Lappialle ennakoinut. Ministeriö myönsi harkinnanvaraista korotusta rahoitukseen ja myös strategiarahaa.

— Yhtymävaltuusto vahvisti tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapaudet. Lappian tilikausien ylijäämä on 13,5 miljoonaa euroa. Lappia on velaton yhtymä ja tilinpäätöshetkellä kassa on 13,2 miljoonaa euroa, kertoo vs. kuntayhtymän johtaja Juha Kallo vuoden 2022 tilinpäätöksestä.

Henkilövaihdoksia Lappian yhtymähallituksessa

Simolainen Tiina Puotiniemi on pyytänyt eron kaikista luottamustoimistaan paikkakunnalta muuton vuoksi. Simon kunnanvaltuuston esityksestä Lappian yhtymävaltuusto hyväksyi Sanna Kyllösen Lappian yhtymähallituksen varsinaiseksi jäseneksi.

Muoniolainen Katariina Holck on pyytänyt eroa Lappian yhtymähallituksesta. Hänen tilalleen yhtymähallitukseen yhtymävaltuusto nimitti muoniolaisen Raija Lehtimäen.

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Kallo Juha

Talousjohtaja
puh.+358504276437
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6