Lappian uunituore strategia tähtää inhimillisesti ja määrätietoisesti vuoteen 2030

Uutinen

Lappian strategiana on tuottaa rajatonta osaamista pohjoisesta. Me olemme vaikuttava ja luova toimija ja osaaminen on intohimomme. Uudistumme jatkuvasti, jotta voimme tuottaa juuri oikeanlaista osaamista muuttuvassa maailmassa. Rohkeus ja luovuus näkyy rajojen rikkomisena, joustavuutena ja monimuotoisena opetuksena. Valtakunnan raja on meillä globaalisti ainutlaatuinen ja luo mahdollisuuksia. Meille on tärkeää avoin ja osallistava yhteistyö. Olemme ylpeitä pohjoisesta identiteetistämme, joka perustuu rehellisyyteen, luottamukseen ja osaamiseen. Pohjoinen on kaiken lisäksi täynnä mahdollisuuksia ja ainutlaatuista luontoa.

Ohjaamme ja tuemme opiskelijoitamme heidän jokaisen oman ja omanlaisen hyvän elämän polulla. Meillä on työelämän palvelu- ja kehittämistehtävä, jotta osaamisen ja elinvoiman vahvistuu. Olemme siis olemassa opiskelijoitamme ja työelämää varten. Vahvistamme ihmisten ja yhteisöjen osaamista taitavan ja hyvinvoivan henkilöstömme voimin. Meille on tärkeää, että opiskelijamme saavuttavat elämässään omia tavoitteita, työtä ja toimeentuloa. Meille on tärkeää, että työelämä kehittyy ja työpaikat saavat osaavia ja hyvinvoivia tulevaisuuden tekijöitä. Me kasvatamme pohjoista elinvoimaa yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Arvovalintamme olemme hyväksyneet yhdessä henkilöstön, opiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa. Tekemisemme taustalla arvoina ovat välittäminen, joustavuus, opiskelijalähtöisyys ja sisäinen yrittäjyys. Arvopohjamme osoittaa, että toimimme inhimillisesti ja määrätietoisesti opiskelijoita ja työelämää varten.

— Edistämme strategiaa ohjelmilla, joita valmistelemme tukemaan valittujen strategisten tavoitteiden saavuttamista. Tavoitteenamme on, että Lappia vahvistuu hyvinvoivana ja osaavana, vastuullisena sekä kansainvälistyvänä ja moninaistuvana toimijana. Lisäksi valitsimme edelleen tavoitteeksi meille tutun tulevaisuussuuntautuneen edelläkävijyyden sekä digitalisoituvan ja saavutettavan. Lappian uusi strategia syntyi laajassa henkilöstöämme ja sidos- ja yhteistyökumppaneitamme osallistavassa prosessissa viime vuonna ja osallistavassa hengessä teemme uusia ohjelmiakin. Yhtymävaltuusto hyväksyi strategian joulukuussa ja nyt yhtymähallitus on hyväksynyt strategialle suunnitelman sen toimeenpanoksi ja strategian inhimillistämiseksi sekä uutta strategiaa tukevan viestintäsuunnitelman, kertoo kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja.

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Lilja Virpi

Kuntayhtymäjohtaja / rehtori
puh.+358405370860
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6