Lappian opiskelijoille 5 mitalia Taitaja2022-finaalista

Uutinen

Ammattiopisto Lappian Team Lappia –joukkue saavutti jälleen upeaa menestystä Porin Taitaja2022 –tapahtuman SM-finaaleissa. Team Lappia koki vastoinkäymisiä juuri ennen kisamatkaa, kun kaksi kilpailijaamme joutui jäämään pois finaalista sairastumisen takia. Lappian joukkueessa kisasi oman alansa Suomen mestaruudesta yhdeksän opiskelijaa, viidessä varsinaisessa lajissa ja lisäksi eSportsin ja ilmastointiasennuksen näytöslajeissa.

Taitajamatka on pitkä ja joskus vielä pidempi

Taitajamatka alkaa valmentautumisella, semifinaalien kautta kuukausia ennen finaalia ja joskus sitäkin kauempaa. Rakennusalan opiskelija Tuukka Jylkäs voitti kultaa Talonrakentamisessa. Tuukan matka alkoi valmentautumisesta viime kevään semifinaaliin ja Oulun finaaliin, jossa hän sijoittui hienosti neljänneksi. Lappian opiskelijoille menestyslaji on myös Cad-suunnittelu, jossa tänä vuonna Veikko Kestilä tuuletti hopeasijaa. Pronssia juhlimme Taitaja2022-matkalta kolmessa lajissa. Rakennuspinnoittamisessa Anni Setälä on pronssimitalisti. Toinen pitkän taitajamatkan kulkija on Putkiasennuksessa pronssille kisannut Kalle Rantakupari. Hän on nyt kaksinkertainen taitajamitalisti, sillä viime keväänä hänen tuomisena oli Ilmastointiasennuksen hopeamitali. Pronssilla palkittiin Porissa myös Oskari Virkberg eSports-näytöslajissa, jossa Veeti Onkalo oli neljäs. Turvapalvelussa Milla Pääkkö ja Talonrakentamisessa Juho Hyvönen olivat seitsemänsiä. Ilmastointiasennuksessa Lappiaa edusti Arttu Isto. Laji oli tänä vuonna näytöslajina, jossa mitaleja ei jaettu.

Kuvat: Marina Malkova/Staedu/Skills Finland

Taitaja2022-tapahtumassa Porissa kilpaili yli 350 nuorta 16.-19.5.2022. Tapahtumapaikkana toimii Porin urheilukeskus, Isomäki Areena ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalue.

Taitaja2022 Pori -tapahtuman päätoteuttajana oli Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja yhteistyökumppanina toimi Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu ja lukuisia muita kumppaneita. Suomessa Taitaja-ammattitaitokilpailutoimintaa koordinoi Skills Finland ry.

Author

Ota yhteyttä

Harju Jani

Koulutuspäällikkö
puh.+358503622302
Sähkö- ja automaatioala, tieto- ja viestintätekniikka, laboratorioala, turvallisuusala
Kemi, Tietokatu 2