Lappia tarjoaa maaseutuyrittäjille maksutonta neuvontaa liiketoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen

Uutinen

Lappian Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskus tarjoaa MAKU – Maaseudun yritysten kasvuhankkeen kautta maaseudulla toimiville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville laaja-alaisia, maksuttomia neuvontapalveluja liiketoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen.

— Neuvonnassa tunnistetaan yrittäjän kasvun tai kehittämisen kipupisteet ja luodaan polku yrittäjyyden toteuttamiselle. Palvelussa käydään läpi yrittäjän liikeidea, kannattavuus ja tulevaisuuden tavoitteet, joiden pohjalta luodaan kehittämissuunnitelmat ja ohjataan tukien hyödyntämiseen. Toivomme, että yrittäjät ottavat yhteyttä matalalla kynnyksellä asiantuntijoihimme ja hyödyntävät tarjolla olevat palvelut, toteaa hankkeen projektipäällikkö Johannes Vallivaara.

Neuvonta- ja ohjaustoimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä hanketoimijoihin. Ensikontakti toteutetaan pääosin puhelimitse tai Teams-palaverissa, jossa sovitaan toteutuksen etenemisestä.

— On erittäin tärkeää, että voimme käydä asiakkaiden luona myös henkilökohtaisesti. Kun näemme yrittäjän toimintaympäristön ja pääsemme keskustelemaan kasvotusten, yrittäjän tarpeet selkiytyvät ja tarkentuvat konkreettisemmiksi, korostaa yritysasiantuntija Keijo Siitonen.

Hankkeen asiantuntijoina toimivat pitkän linjan yritysneuvojat, joilla on kokemusta julkisen ja yksityisen rahoituksen vaatimuksista sekä ymmärrys yrittäjyyden haasteista oman yritystoiminnan kautta.

MAKU – Maaseudun yritysten kasvuhanke käynnistyi vuonna 2019 Euroopan Maaseuturahaston rahoittamana. Hankkeen rahoittajana ja koordinoijana on Lapin ELY-keskus. Hanke käynnistyi ProAgriassa ja siirtyi 1.9.2022 Lappian toteutettavaksi. Hankkeen saama kokonaisrahoitus on 275 605 euroa, josta Lappian osuus on 57 511 euroa.

Lisätietoja

Johannes Vallivaara
projektipäällikkö
puh. +358 40 684 5741
johannes.vallivaara(at)lappia.fi


Keijo Siitonen
yritysasiantuntija
puh. +358 400 180 257
keijo.siitonen(at)lappia.fi


Pekka Myllylä

yritysasiantuntija
puh. +358 400 218 645
pekka.myllyla(at)lappia.fi


Anne Tryyki
osaamispalvelujohtaja
Osaamis- ja työelämäpalvelut
puh.+358 50 461 1227
anne.tryyki(at)lappia.fi

Kirjoittaja