TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Kuvaus:

Koulutus antaa valmiuksia hakeutua lukiokoulutukseen tai ammatilliseen tutkintokoulutukseen. Koulutus vahvistaa valmiuksiasi suorittaa ammatillinen tutkinto tai lukiokoulutuksen oppimäärä ja sen päätteeksi suoritettava ylioppilastutkinto. Koulutus on kasvun, suunnittelun ja vaihtoehtojen punnitseminen aikaa. Koulutuksessa voit kehittää opiskelu- ja elämäntaitojasi, tutustua eri aloihin ja miettiä mikä sinulle sopisi, tutustua työelämään työpaikkavierailujen ja työpajatoiminnan kautta, tutustua erilaisiin jatko-opintomahdollisuuksiin.

Sisältö:
Koulutus kestää enintään vuoden ja sen laajuus on 38 viikkoa. Valmentavasta koulutuksesta voit siirtyä joustavasti tutkintotavoitteiseen koulutukseen, kun olet saavuttanut riittävät valmiudet ja oppilaitoksella on tarjota sinulle opiskelupaikka. Opinnot rakentuvat kaikille yhteisestä Opinto- ja uraohjaus -koulutuksen osasta sekä vähintään kahdesta valinnaisesta koulutuksen osasta. Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa suunnitellaan, mitä opintoja suoritat ja miten. Kun suoritat vähintään 19 viikkoa, saat 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Toteutus:
Opinnot suoritetaan päiväopiskeluna. Koulutus on maksutonta. Opiskelu täyttää opintotuen edellytykset, mikäli olet muutoin oikeutettu saamaan opintotukea.

Kaikille hakijoille pidetään valintahaastattelu. Yhteishaussa hakeneet kutsutaan haastatteluun kirjeitse ja tekstiviestillä. Ota mukaan haastatteluun koulu- ja työtodistukset. Maahanmuuttaja, ota mukaan haastatteluun todistus kielitaidon tasosta.

Tulosta sivu

Hakuaika:

Yhteishaku 21.2.2023 klo 8.00 - 21.3.2023 klo 15.00 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2023 / Nonstop

Paikkakunta:

Kemi

Kohderyhmä:

Perusopetuksen suorittaneet, jotka haluavat vahvistaa valmiuksiaan ammatilliseen tutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen siirtymiseen.

Lisätietoja:

Osaamisalavastaava Susanna Malin puh. 050 310 9522, susanna.malin(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

  Paikkakunta:
  Tornio
  Hakutavat:
  Yhteishaku
  Jatkuva haku
 • TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

  Paikkakunta:
  Ylitornio
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
 • Kielituettu TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (maahanmuuttajille)

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Jatkuva haku