TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, Tornio

Kuvaus:

Koulutus antaa valmiuksia hakeutua lukiokoulutukseen tai ammatilliseen tutkintokoulutukseen. Koulutus vahvistaa valmiuksiasi suorittaa ammatillinen tutkinto tai lukiokoulutuksen oppimäärä ja sen päätteeksi suoritettava ylioppilastutkinto. Koulutus on kasvun, suunnittelun ja vaihtoehtojen punnitseminen aikaa. Koulutuksessa voit kehittää opiskelu- ja elämäntaitojasi, tutustua eri aloihin ja miettiä mikä sinulle sopisi, tutustua työelämään työpaikkavierailujen ja työpajatoiminnan kautta sekä tutustua erilaisiin jatko-opintomahdollisuuksiin.

Sisältö:
Koulutus kestää enintään vuoden ja sen laajuus on 38 viikkoa. Valmentavasta koulutuksesta voit siirtyä joustavasti tutkintotavoitteiseen koulutukseen, kun olet saavuttanut riittävät valmiudet ja oppilaitoksella on tarjota sinulle opiskelupaikka. Opinnot rakentuvat kaikille yhteisestä Opinto- ja uraohjaus -koulutuksen osasta sekä vähintään kahdesta valinnaisesta koulutuksen osasta. Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa suunnitellaan, mitä opintoja suoritat ja miten. Kun suoritat vähintään 19 viikkoa, saat 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Toteutus:
Opinnot suoritetaan päiväopiskeluna. Koulutus on maksutonta. Opiskelu täyttää opintotuen edellytykset, mikäli olet muutoin oikeutettu saamaan opintotukea.

Kaikille hakijoille pidetään valintahaastattelu. Yhteishaussa hakeneet kutsutaan haastatteluun kirjeitse ja tekstiviestillä. Ota mukaan haastatteluun koulu- ja työtodistukset. Maahanmuuttaja, ota mukaan haastatteluun todistus kielitaidon tasosta.

Opetuskieli on suomi.
Suomen kielen taitotaso: A2.2

The language of instruction is Finnish.
Language skill requirements of study fields: A2.2

Lue lisää kielitaitovaatimuksista sivuiltamme

Hinta:

Opetus on maksutonta. Oppivelvolliset saavat käyttöönsä opiskeluajaksi opiskelutarvikkeet (mm. oppikirjat, työvaatteet ja työvälineet) koulun puolesta.

Lue lisää opiskelukustannuksista sivuiltamme.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Lähitoteutus

Hakuaika:

Yhteishaku 20.2.2024 klo 8.00 – 19.3.2024 klo 15.00 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2024 / Nonstop

Paikkakunta:

Tornio

Kohderyhmä:

Perusopetuksen suorittaneet, jotka haluavat vahvistaa valmiuksiaan ammatilliseen tutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen siirtymiseen.

Lisätietoja:

Tuntiopettaja Aliisa Sakko puh. +358505161592, aliisa.sakko(at)lappia.fi
Osaamisalavastaava Susanna Malin puh. +358503109522, susanna.malin(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, Kemi, Kielituettu TUVA maahanmuuttajille

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
 • TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, Kemi

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Yhteishaku
  Jatkuva haku
 • TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, Ylitornion vankila

  Paikkakunta:
  Ylitornio
  Hakutavat:
  Jatkuva haku