Terveysalan ammattitutkinto: jalkojenhoitaja tai kipsiteknikko

Kuvaus:

Terveysalan ammattitutkinnon jalkojenhoitotyön osaamisalan (jalkojenhoitaja) suoritettuasi hallitset jalkojen iho- ja kynsisairauksien hoitotyön huomioon ottaen asiakkaan perussairaudet osana jalkojenhoitoprosessia. Osaat ohjata ja neuvoa asiakkaita jalkojen terveyden edistämisessä, omahoidossa sekä ennaltaehkäistä asiakkaan jalkaongelmien syntymistä hyödyntäen uusinta tietoa jalkojenhoitotyöstä. Osaat myös tehdä asiakkaille suojaavia ja keventäviä ortooseja sekä ohjata asiakasta näiden tuotteiden käytössä. Valinnaisilla tutkinnon osilla voit laajentaa osaamistasi.

Immobilisaatiohoitotyön (kipsauksen) osaajia tarvitaan alan työpaikoille. Osaamisen hankit suorittamalla terveysalan ammattitutkinnon. Kipsiteknikkona toteutat immobilisaatiohoitotyötä julkisella tai yksityisellä sektorilla ja osaat toteuttaa itsenäisesti erilaisia tuentoja ja ohjata asiakasta. Työskentelet sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä esimerkiksi päivystyspoliklinikalla tai terveyskeskuksen vastaanotolla. Voit myös toimia ammatinharjoittajana tai yrittäjänä myyden palveluja eri organisaatioille.

Sinulla tulee olla suoritettuna vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen perustutkinto tai hankittuna vastaava osaaminen työkokemuksen ja koulutusten kautta.

Ammattiopisto Lappia ja OSAO järjestävät koulutuksen yhdessä.

Osaon logo

Hinta:

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joka on opiskelijalle ja työnantajalle maksuton.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Oppisopimuskoulutus

Hakuaika:

Jatkuva haku

Paikkakunta:

Oulu

Kohderyhmä:

Voit hakeutua koulutukseen, jos olet sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja työskentelet työpaikassa, jossa on tarvetta ja mahdollista hankkia jalkojenhoitotyön tai immobilisaatiohoitotyön (kipsausalan) osaamista.

Lisätietoja:

Hakeutuminen: Maija Hakala, p. 040 513 5296, maija.hakala(at)lappia.fi


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Lähihoitaja, suunhoito

  Paikkakunta:
  Oulu
  Hakutavat:
  Oppisopimuspalveluiden kautta
 • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Yhteishaku
  Jatkuva haku
  Oppisopimuspalveluiden kautta
 • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, perustason ensihoitaja

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Yhteishaku