Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, monimuotokoulutus kokki, tarjoilija

Kuvaus:

Kokin työssä luot asiakkaille makunautintoja ja -elämyksiä erilaisissa ravintoloissa tai suurkeittiöissä. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laitat sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat sinulta myönteistä palveluasennetta ja yhteistyökykyä. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja yhteistyö- ja tiimityötaidot. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat hyvät kädentaidot.

Kansainvälisyys näkyy entistä enemmän myös kokin ammatissa. Monikulttuurisuus edellyttää eri tapa-, ruoka- ja juomakulttuurien monipuolista tuntemusta. Työssäoppiminen ulkomailla on sinulle hieno mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin ja oppia vieraita kieliä. Opiskelet nykyaikaisissa ravintola- ja suurkeittiöoppimisympäristöissä, joista löytyvät tarvittavat koneet ja laitteet.


Työpaikkoja:

– Á la carte -ruokaravintola
– Henkilöstöravintola
– Kahvila
– Suurkeittiö
– Matkustajalaiva
– Juhla- ja pitopalveluyritys
– Pikaruokapalvelu

Laajuus: 180 osp
Kesto: 2 – 3 vuotta

ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteisiin

Toteuttamissuunnitelma: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/amops/175719/tiedot

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Muonio

Kohderyhmä:

Koulutus on suunnattu ravintola- ja cateringalasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Lisätietoja:

Toimipaikkapäällikkö Jaakko Sorvoja, +358505715207

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Ensiapu 1 -koulutus (10.-11.12.2024), verkkototeutus

    Paikkakunta:
    Verkkototeutus
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 2.12.2024
  • Matka kohti kestävää tulevaisuutta: Vihreä siirtymä työyhteisössä, 7h 30.8.2024

    Paikkakunta:
    Verkkototeutus
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 22.8.2024
  • Rekrytoinnin ja henkilöstöjohtamisen optimointi 5.9.2024

    Paikkakunta:
    Verkkototeutus
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 28.8.2024