Ravintola- ja catering-alan perustutkinto maahanmuuttajille, ruokapalvelun osaamisala, kokki

Kuvaus:

Koulutusajankohta 30.9.24-3.6.27

Koulutuksen jälkeen voit toimia ruoanvalmistuksen työtehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Koulutus toteutetaan päiväopintoina opetussuunnitelman mukaisesti. Jokaiselle laaditaan oma henkilökohtainen HOKS, jossa määritellään henkilökohtainen opiskeluaika ja tutkinnon osien suoritusmäärä.
Koulutukseen sisältyy työelämäjaksoja alan erilaisissa työpaikoissa. Jokainen hakija haastatellaan ennen koulutukseen valitsemista. Haastattelusta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Ammatilliset tutkinnon osat Laajuus 145 osp.
Pakolliset tutkinnon osat:
Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp.
Lounasruokien valmistus 40 osp.
Annosruokien valmistus 25 osp.

Valinnaiset tutkinnon osat: valitaan 60 osp.
A la carte ruoanvalmistus 30 osp.
Kahvilapalvelut 10 osp.
Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp.
Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp.
Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp.
Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp.
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp.
Vähittäiskaupan palveltuiskillä toiminen 15 osp.
Yrityksessä toiminen 15 osp.
Huippuosaajana toimiminen 15 osp.
Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp.
Yrityksessä toimiminen 15 osp.
Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp.

YHTEISET TUTKINNON OSAT | 35 OSP
Viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen laajuus on vähintään 11 osaamispistettä, matemaattisluonnontieteellisen osaamisen laajuus on vähintään 6 osaamispistettä ja yhteiskunta ja työelämäosaamisen laajuus on vähintään 9 osaamispistettä. Lisäksi yhteisiin tutkinnon osiin tulee sisältyä valinnaisia osaamistavoitteita opiskelijan valitsemasta yhdestä tai useammasta yhteisestä tutkinnon osasta ja tutkinnon osan osa-alueelta tai osa-alueilta siten, että yhteisten tutkinnon osien 35 osaamispisteen laajuus täyttyy.

Hinta:

Työvaatemaksu on 130 € ja työjalkineet maksavat noin 30 €. Koulutus on osallistujalle muuten maksuton. Opiskelijalla on oikeus ilmaiseen lounaaseen päivittäin oppilaitoksen ravintolassa.

Tulosta sivu

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Tornio

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, joilla on kielitaso A2.2 -valmiudet suomen kielessä.

Lisätietoja:

Osaamisalavastaava Johanna Mäkiniemi, puh. 050 3109315

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)lappia.fi.

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 05.11.2024

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 27.10.2024
  • Hygieniapassitentti 14.05.2024

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 5.5.2024
  • Villiruokaa ammattikeittiössä verkkototeutus

    Paikkakunta:
    Verkkototeutus
    Hakutavat:
    Hakuaika
    Oppisopimuspalveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 28.4.2024