Koulutuksen jälkeen voit toimia ruoanvalmistuksen työtehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa.
Koulutus toteutetaan päiväopintoina opetussuunnitelman mukaisesti. Jokaiselle laaditaan oma henkilökohtainen HOKS, jossa määritellään henkilökohtainen opiskeluaika ja tutkinnon osien suoritusmäärä.
Koulutukseen sisältyy työssäoppimista alan erilaisissa työpaikoissa. Jokainen hakija haastatellaan ennen koulutukseen valitsemista. Haastattelusta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Ammatilliset tutkinnon osat Laajuus 145 osp.
Pakolliset tutkinnon osat:
Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp.
Lounasruokien valmistus 40 osp.
Annosruokien valmistus 25 osp.
Valinnaiset tutkinnon osat: valitaan 60 osp.
A la carte ruoanvalmistus 30 osp.
Kahvilapalvelut 10 osp.
Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp.
Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp.
Laivatalouspalvelut 20 osp.
Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp.
Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp.
Ravitsemispalvelujen tuotteistaminen 20 osp.
Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp.
3-D tekniikan hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 20 osp.
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp.
Vähittäiskaupan palveltuiskillä toiminen 15 osp.
Yrityksessä toiminen 15 osp.
Huippuosaajana toimiminen 15 osp.
Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp.
Yrityksessä toimiminen 15 osp.
Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp.
YHTEISET TUTKINNON OSAT | 35 OSP
Viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen laajuus on vähintään 11 osaamispistettä, matemaattisluonnontieteellisen osaamisen laajuus on vähintään 6 osaamispistettä ja yhteiskunta ja työelämäosaamisen laajuus on vähintään 9 osaamispistettä. Lisäksi yhteisiin tutkinnon osiin tulee sisältyä valinnaisia osaamistavoitteita opiskelijan valitsemasta yhdestä tai useammasta yhteisestä tutkinnon osasta ja tutkinnon osan osa-alueelta tai osa-alueilta siten, että yhteisten tutkinnon osien 35 osaamispisteen laajuus täyttyy.
Työvaatemaksu on 130 € ja työjalkineet maksavat noin 30 €. Koulutus on osallistujalle muuten maksuton. Opiskelijalla on oikeus ilmaiseen lounaaseen päivittäin oppilaitoksen ravintolassa.
Jatkuva haku
Nonstop
Tornio
Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, joilla on kielitaso A2.2 -valmiudet suomen kielessä.
Osaamisalavastaava Johanna Mäkiniemi, puh. 050 3109315
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)lappia.fi.
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija, monimuotokoulutus Lappi
Paikkakunta:SallaHakutavat:Jatkuva haku
Oppisopimuspalveluiden kautta -
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija, päivämonimuotokoulutus Pello
Paikkakunta:PelloHakutavat:Yhteishaku
Jatkuva haku
Oppisopimuspalveluiden kautta -
Ravintola- ja cateringalan lisäkoulutus, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä 60 osp.
Paikkakunta:TornioHakutavat:HakuaikaViimeinen hakupäivämäärä: 15.12.2023