Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija verkko-opetus

Kuvaus:

Ruokapalvelun osaamisala, kokki:
Kokin tehtäviin kuuluu monipuoliset ruoanvalmistuksen tehtävät erilaisissa ravintoloissa. Työhön kuuluu erilaisten ruoanvalmistusmenetelmien ja raaka-aineiden sekä ruokalajien ja ruokakulttuurien tuntemusta. Kokin työ vaatii luovuutta, hyvää maku- ja hajuaistia sekä fyysistä kuntoa. Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, jakelu- ja suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa.

Tutkinnon suorittanut
– tuntee elintarvikkeita, raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä
– osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa erilaisille asiakasryhmille
– hallitsee ruoan esille laiton annoksina ja suurelle ruokailijamäärälle

Kokin opinnot sisältävät:
– ravitsemispalveluissa toimimista
– lounas- ja annosruokien valmistamista
– oman kiinnostuksesi mukaisesti mm. à la carte -ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistus, suurkeittiön ruokatuotantoa, kahvilapalveluja, katu- ja pikaruokapalveluja, palvelu- ja jakelukeittiötoimintoja, luonnontuotteiden hyödyntämistä ravitsemispalveluissa, luonnontuotteiden talteen ottaminen tai retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut.

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija:
Tarjoilija on ilmapiirin luoja ja kantaa leijonan osan asiakaskokemuksen syntymisestä. Hän on myynnin ja asiakaspalvelun asiantuntija, joka tuntee tuotteet ja taitaa ruoan ja juoman yhdistämisen salat. Hän hallitsee kassa- ja varausjärjestelmien käytön. Tarjoilijan työssä tarvitaan joustavuutta, palveluhenkisyyttä ja fyysistä kuntoa. Tarjoilijoita työskentelee ravintoloissa, kahviloissa, pubeissa ja yökerhoissa, suurtalouskeittiöissä, catering-alan ja matkailualan yrityksissä.

Tutkinnon suorittanut:
– toimii asiakaspalvelutehtävissä ravintoloissa tai julkisella sektorilla
– osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
– osaa esitellä, aktiivisesti myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluita monipuolisia työtapoja käyttäen

Koulutuksen sisältö
Tarjoilijan opinnot sisältävät:
– Ravitsemispalveluissa toimimista
– Asiakaspalvelua ja myyntiä
– Annosruokien ja juomien tarjoilua
– Opiskelijan omien toiveiden mukaan mm. à la carte -tarjoilua, tilaus- ja juhlatarjoilua, juomien myyntiä ja tarjoilua, kahvila- ja kokouspalveluja, sekä esim. luonnontuotteiden hyödyntämistä ravitsemispalveluissa, luonnontuotteiden talteen ottaminen tai retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut.

Opiskelijan opintojen aikataulu, suoritustavat ja tarkka sisältö rakentuvat opintojen alussa laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) kautta.


Muuta huomioitavaa
Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Otathan haastatteluun mukaan alkuperäiset opiskelu- ja työtodistuksesi.

Osaamisala: Ruokapalvelun osaamisala
Osaamisala: Asiakaspalvelun osaamisala

Pääasiallinen toteutustapa on lähiopetus, opinnot sisältävät myös etäopetusta sekä työssä oppimista.
Opinnot alkavat joustavasti sovitun aikataulun mukaan.


Opintojen kesto:
Peruskoulun suorittaneet 2,5 – 3 vuotta.
Ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto tai korkeakoulututkinto: 1,5 – 2 vuotta.

Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Opetuskieli: Suomi
Suomen kielen taidot: Vähintään tasolla B1.1

The language of instruction for the degree is Finnish.
Language skill requirements of study fields: B1.1

Lue lisää kielitaitovaatimuksista sivuiltamme

Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Hinta:

Opetus on ammatillisessa koulutuksessa maksutonta.

Opiskelija maksaa itse osan opiskelukustannuksista esim. omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle. Oppivelvolliselle ei tule opiskelukustannuksia.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Verkkototeutus

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Verkkototeutus

Kohderyhmä:

Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta ja jotka haluavat kehittää taitojaan kokkina tai tarjoilijana.

Opinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus edellyttää työsuhdetta ja työnantajan sitoutumista koulutukseen. Oppisopimukseen hakeutuminen ainoastaan puhelimitse, asiakkuusvastaava Jaana Patokoski, +358406487583.

Lisätietoja:

Omaohjaaja ravintola- ja catering-ala Sini Viinikka p. +358406630617
Toimipaikkapäällikkö Jaakko Sorvoja p. +358505715207

etunimi.sukunimi(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 05.11.2024

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 27.10.2024
  • Hygieniapassitentti 05.11.2024

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 27.10.2024
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta