Puuteollisuuden perustutkinto, teollisuuspuurakentaja

Kuvaus:

Puualalla erikoistut nykyaikaiseen ja joustavaan puurakenteiden valmistukseen. Koulutuksen pääpaino on puuelementtien ja -tuotteiden, puutalojen sekä puurakenteisten jatkojalosteiden valmistuksessa.

Puualan osaaminen vaatii sinulta teknologiaosaamista, huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä, ongelmanratkaisukykyä sekä asiakaspalveluhenkeä. Työn jälki jää näkyviin rakennuksissa ja ympäristörakenteissa. Teollisen puurakentamisen yritysten koko vaihtelee yhden hengen yrityksistä aina suuriin taloelementti- ja hirsitalotehtaisiin.

Puualan tehtävissä työskentelet monipuolisissa talo- ja puutuoteteollisuuden, kaupan tai rakennusalan palveluksessa tai yrittäjänä. Nykyaikaisissa puurakentamisen työtehtävissä uusi teknologia on entistä suuremmassa osassa perinteisten puu- ja rakennusalan tehtävien rinnalla. Teollisuudessa tarvitaan CNC-ohjelmoinnin ja työstön osaajia sekä CAD-suunnittelijoita.

Opiskelu on sekoitus viimeisintä automaatioteknologiaa ja puualan perustaitoja. Opiskelu tapahtuu pitkälle digitalisoidussa oppimisympäristössä.

Lappian CLT-elementtien valmistuslinja on ensimmäinen Suomessa. Koulutuksessa keskitytään entistä enemmän massiivipuurakentamiseen CAD/CAM/CNC -teknologiaa hyödyntäen. Käytössäsi on alan uusinta teknologiaa olevat koneet ja laitteet.

Puualan perustutkinnosta valmistut teolliseksi puurakentajaksi. Lappia on mukana puurakennevalmistukseen painottuvassa koulutuskokeilussa. Teollisena puurakentajana valmistat puurakenteita ja niiden osia, kuten CLT-, hirsi- ja muita massiivipuurakenteita sekä puurakenteisia elementtejä ja muita jatkojalosteita.

Suomen kielen taidot:
Vähintään tasolla B1.1

Laajuus: 180 osp
Kesto: 2 – 3 vuotta

Tulosta sivu

Hakuaika:

Yhteishaku 21.2.2023 klo 8.00 - 21.3.2023 klo 15.00 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2023 / Nonstop

Paikkakunta:

Kemi

Kohderyhmä:

Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Osaamisalavastaava Matti Yliniemi, puh. 0400 266 851, matti.yliniemi(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Puuteollisuuden perustutkinto, teollisuuspuurakentaja

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  TE-palveluiden kautta
 • Puuteollisuuden ammattitutkinto

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
  Oppisopimuspalveluiden kautta