Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi, kampaaja, kosmetologi

Kuvaus:

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaitoa palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Hiusalan perusopintojen lisäksi voi valita tutkinnonosia kauneudenhoitoalalta esim. Ehostaminen.

Kampaajat tekevät naisten hiuksiin mm. leikkauksia, kampauksia, erilaisia värjäyksiä, permanentteja, hoitoja, päänhierontoja ja pidennyksiä. Parturit tekevät miesten hiusten leikkauksia, kampauksia, värjäyksiä, hoitoja, tukikäsittelyjä ja parranajoja.

Molemmissa ammateissa tarvitaan kykyä työskennellä asiakaspalveluammateissa, oikeanlaista asennetta ja motivaatiota, hahmotuskykyä, kauneudentajua ja hyvää terveyttä.

Kampaajat ja parturit työskentelevät työntekijöinä tai yrittäjinä hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksissä tai moniammatillisissa tiimeissä. He voivat työskennellä myös asiakaspalvelutehtävissä ja tuotemyyntityössä.

Kosmetologi suunnittelee ja toteuttaa hyvää oloa, terveyttä ja kauneutta tuottavia hoitoja. Hän ohjaa ja neuvoo persoonallisen tyylin löytämisessä, ihon ja kehon itsehoidossa sekä hoitotuotteiden valinnassa ja käytössä. Työssään hän tarvitsee käden koordinaatiotaitoja sekä palvelu-, ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Kosmetologi toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana, yrittäjänä tai toisen palveluksessa kauneushoitolassa, kampaamon yhteydessä, moniammatillisissa yrityksissä muiden ammatinharjoittajien kanssa. Toisen palveluksessa kosmetologi työskentelee mm. kosmetiikkaosastoilla, kylpylöissä, apteekeissa, terveydenhuollon toimintaympäristössä sekä kosmetiikkaa maahantuovissa, valmistavissa ja markkinoivissa yrityksessä. Kosmetologi voi työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä.

Hius ja kauneudenhoitoalaa opiskellaan ajanmukaisilla opetusvälineillä varustetuissa erikoisluokissa. Asiakaspalvelua harjoitellaan heti opintojen alusta alkaen. Opinnoissa hyödynnetään uusinta opetusteknologiaa sekä sosiaalista mediaa. Opiskelija dokumentoi omaa osaamistaan ja kehittymistään kuvaamalla omia töitään.

Oppilaitoksen Hius- ja Kauneuspysäkit ovat työelämäoppimisen työpaikkoja, jossa opiskelijatyönä tehdään monipuolisia alan töitä ja palveluja asiakkaille. Työelämäoppimisen jaksolla työskennellään myös alueen yrityksissä.

Suomen kielen taidot:
Vähintään tasolla B1.1

Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 – 3 vuotta

Tutkinnon rakenne:
Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp


Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon osaamisalat:
• ihon hoidon osaamisala, kosmetologi
• kampaajatyön osaamisala, kampaaja
• parturityön osaamisala, parturi

Ihon hoidon osaamisalaan sisältyy kolme pakollista tutkinnon osaa:
Jalka- ja käsihoitopalvelut, kasvohoitopalvelut, myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla.

Kampaajatyön osaamisalaan sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa:
Kampaajapalvelut ja myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla

Parturityön osaamisalaan sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa:
Parturipalvelut ja myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Lähitoteutus

Hakuaika:

Yhteishaku 20.2.2024 klo 8.00 – 19.3.2024 klo 15.00 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2024 / Nonstop

Paikkakunta:

Kemi

Kohderyhmä:

Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Hiusala: Osaamisalavastaava Anne Tuovinen puh. 050 310 9472, anne.tuovinen(at)lappia.fi
Kauneudenhoitoala: Tuntiopettaja Raisa Korkeamaa. 050 310 9462, raisa.korkeamaa(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198