Kestävän kehityksen viikkoa vietetään 26.9. – 2.10.2022

Uutinen

Kestävä kehitys tarkoittaa ihmisten hyvinvointia maapallon kantokyvyn rajoissa. Lappiassa tullaan kestävää kehitystä viemään suunnitelmallisesti eteenpäin niin koulutuksessa kuin omassa toiminnassakin. Aihe on laaja, siihen sisältyy ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys.

Kestävyyttä voi lisätä ja edistää monin eri keinoin. Kun olet ystävällinen ja luot hyvää yhteishenkeä, toimit sosiaalisen kestävyyden hyväksi. Kulttuurista kestävyyttä voit vahvistaa arvostamalla niin omia kuin toistenkin kulttuureiden perinteitä, kieltä ja tapoja. Taloudessa kestävyys on toimimista siten, että käytettävissä olevat resurssit eivät ylity ja toiminnan on mahdollista jatkua. Ekologinen kestävyys on ympäristön huomioimista meidän elämän perustana.

Näytetään me tällä viikolla, miten me voimme viedä kestävää kehitystä eteenpäin. Kiertotalous ja kierrätys ovat tärkeä osa kestävän kehityksen toimintaa. Bio- ja kiertotalous on Lappian strateginen painopistealue. Nostetaan tällä kestävän kehityksen viikolla esille asioita meidän arjesta mitä me jo teemme kestävyyden eteen.

Osallistu somekampanjaan mukaan – Palkitsemme parhaimmat ekoteot/-vinkit!

Postaa kestävään kehitykseen liittyvä kuva tai video someen ja tägää Lappian Instagram-tili @aolappia ja/tai Facebook-tili (Ammattiopisto Lappia), jotta voimme jakaa parhaimpia tuotoksia myös omissa kanavissamme. Liitä mukaan myös häshtägit #kestävälappia, #kestäväammattilainen ja #kestäväkehitys. Pienetkin asiat ovat tärkeitä kun ne edistävät kestävyyttä!

  • Miten sinä kierrätät? Mitä käytät uudelleen? Mitä korjaat? Mitä voisit lainata?
  • Pidetään myös ympäristö siistinä roskista! Roskat roskiin!

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Korttilalli Päivi

Hankeasiantuntija
puh.+358401865424
Hankekoordinointi
Kemi, Tietokatu 2

Lepojärvi Tommi

Projektipäällikkö
puh.+358406501084
Hankepalvelut
Kemi, Tietokatu 2