Hyvää kesää kumppanimme,

Uutinen

kiitos, että olet mukana kehittämässä Lappian ammatillista koulutusta ja osaamista alueellamme. Olemme ylpeitä siitä, että meillä on niin monipuolinen ja laadukas yhteistyöverkosto, joka auttaa meitä vastaamaan työelämän tarpeisiin ja edistämään alueen elinvoimaa.

Kesän kynnyksellä on hyvä pysähtyä tarkastelemaan Lappiaa tässä hetkessä.

– Lappia on yksi Suomen suurista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä, joka tarjoaa kaikki tutkinnot ja työelämälähtöisiä räätälöityjä toteutuksia.

– Lappia on tunnettu erityisesti teollisuuden kouluttajana ja johtavana kouluttajana esimiestyössä ja johtamisessa, turvallisuudessa, matkailussa, kulttuurialoilla ja luonnonvara-aloilla.

– Sijaitsemme Suomen polttopisteessä vihreän siirtymän tuotannon ja investointien keskiössä, logistisessa huoltovarmuuden kehittymisen solmukohdassa, ainutlaatuisella yhteistyöalueella Ruotsin kanssa. Samalla tilavasti ja hyvin eläen puhtaan ilman, veden ja luonnon kanssa.

– Lappia on vahva paikallisosaaja, alueen suurin osaajien tekijä ja elinvoiman kehittäjä, joka tekee tiivistä yhteistyötä työelämän, korkeakoulujen ja koulutusorganisaatioiden kanssa, myös kansainvälisesti.

– Lappia on saanut erinomaista palautetta opiskelijoilta, huoltajilta, työelämältä ja henkilöstöltä, ja menestynyt hyvin valtakunnallisissa ja kansainvälisissä ammattitaitokilpailuissa.

– Lappia on kohdannut ja edelleen kohtaa muutoksia ja haasteita, kuten ammatillisen koulutuksen leikkaukset, rahoitusmallin muutos, aikuiskoulutuksen epäselvä näkymä, työllisyysaluekehitys ja väestön väheneminen sekä yksilölliset tuen tarpeet.

Lappiassa vastaamme haasteisiin tutun terhakkaasti ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä, jossa korostuvat vastuullisuus, kestävyys, hyvinvointi, osaaminen, digitalisaatio ja jatkuva oppiminen.

Hienoa, että olet osa verkostoamme. Toivomme, että pysyt terveenä ja hyvässä vireessä, nauttien kesästä!

Kiitos lappialaisille lukuvuodesta ja merkityksellisestä työstä, jota olemme alueellamme yhdessä tehneet opiskelijoillemme, työelämälle ja toinen toisillemme.

Ystävällisin terveisin

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Lilja Virpi

Kuntayhtymäjohtaja / rehtori
puh.+358405370860
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6