Future Nordic Social Welfare and Health Care Professionals

01.09.2023 - 31.08.2025

Tavoitteet

Sosiaali- ja terveysalalla on puute osaavista ja motivoituneista työntekijöistä, eikä sosiaali- ja terveysalan ammatillinen koulutus houkuttele riittävästi opiskelijoita Pohjoismaissa.

Hankkeen tavoitteena on edistää sosiaali- ja terveysalan ammatillisen koulutuksen opettajien ja opiskelijoiden taitoja. Lisäksi hankkeen tavoitteena on suunnitella houkuttelevia opetussisältöjä ja opetus- ja oppimismenetelmiä vastaamaan tulevaisuuden työelämän tarpeita Pohjoismaissa.

Tavoitteiden toteutumiseksi järjestetään Teams-tapaamisia sekä neljä yhteistä työpajaa, joissa hankkeen toteuttajat jakavat ja kehittävät oppimateriaaleja sekä opetusmenetelmiä. Työpajatyöskentelyyn osallistuu myös sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita. Lisäksi työpajoissa kuullaan sosiaali- ja terveysalan työelämän edustajien kokemuksia sekä vieraillaan paikallisissa sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa. Työpajoista kaksi järjestetään Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappiassa, yksi Utbildning Nordissa Ruotsin Övertårneossa sekä yksi SOSU Østjyllandissa Tanskan Aarhusissa.

Toteuttajat

  • Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, päätoteuttaja
  • Utbildning Nord (Ruotsi)
  • SOSU Østjylland (Tanska)

Hankkeen rahoitus

Opetushallituksen hyväksymän kehittämishankkeen kokonaisrahoitus on 60 000 €, josta Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian osuus on 22 000 €.

Lisätietoja

Heikki Alatalo
hankekoordinaattori
puh. +358 50 310 9475
heikki.alatalo(at)lappia.fi

Tuomo Palokangas
osaamispalvelujohtaja
+358 50 359 8406
tuomo.palokangas(at)lappia.fi

Sinua saattaisi myös kiinnostaa