Erasmus+ -vaihtojakso Lappian teknisen suunnittelun koulutuksessa täytti saksalaisen Jocelyn Fleischerin odotukset

Uutinen

Teknistä suunnittelua saksalaisessa Bildungs Werkstatt Chemnitz -ammattiopistossa opiskeleva Jocelyn Fleischer suoritti Erasmus+ -vaihtojakson Ammattiopisto Lappian Tornion toimipisteessä 28.11.–20.12.2023.

– Valitsin vaihtokohteeksi Lappian, sillä olin kuullut siitä hyvää oppilaitokseni kansainvälisyyskoordinaattorilta. Suomen talvi on myös todella kaunis, Fleischer perustelee kohdevalintaansa.

Vaihtojaksoon kuului 3D-mallien luomista muun muassa Fleischerille tutulla Inventor-ohjelmistolla, minkä lisäksi kouluttaja Martti Mylly perehdytti hänet täysin uuden ohjelmiston käyttöön.

– Vaihtojakson aikana opin käyttämään rakennustekniikassa hyödynnettävää suomalaista Vertex-ohjelmistoa. Kaiken kaikkiaan vaihtojakso oli opintojani ja tulevaisuuttani ajatellen hyödyllinen, sillä haluan tulevaisuudessa työskennellä teknisen suunnittelun parissa, Fleischer kertoo.

Vaihto-opiskelija Jocelyn Fleischer istuu tietokoneen ääressä. Taka-alalla opettajat ja kansainvälisyyskoordinaattori.
Teknisen suunnittelun luokkatila Lappian Tornion toimipisteessä on tullut Fleischerille (oik.) tutuksi vaihtojakson aikana. Kuvassa vasemmalta opettaja Jouko Raappana, kouluttaja Martti Mylly ja kansainvälisyyskoordinaattori Marja-Liisa Tyystälä.

Jakson aikana vaihto-opiskelija tutustui myös suomalaiseen kieleen ja kulttuuriin. Mieleenpainuvimmiksi hetkiksi Fleischer nimeää tutustumisen Rovaniemen Joulupukin Pajakylään sekä Suomen Lappiin.

– Voin suositella Suomea ja Ammattiopisto Lappiaa opiskelukavereilleni. Vaihtojaksoa kohtaan asettamani odotukset ja toiveet täyttyivät, hän summaa.

Fleischerin ohjaajana toiminut opettaja Jouko Raappana on tyytyväinen vaihtojaksoon, jonka aikana he kävivät muun muassa tutustumassa CLT-tuotantoon Kemissä.

– Jocelyn hallitsee teknisessä suunnittelussa käytettävät ohjelmistot todella hyvin. Koska hän oli opiskellut alaa Saksassa, hän pääsi hyvin opintoihimme mukaan, Raappana kehuu.

Kaksi vuosikymmentä kestänyt Lappian ja Bildungs Werkstatt Chemnitzin välinen yhteistyö jatkuu, ja jo toukokuussa 2024 Tornion teknisen suunnittelun alalle saapuu jälleen kaksi uutta saksalaista vaihto-opiskelijaa Raappanan ja Myllyn ohjaukseen.

Kirjoittaja

Sinua mahdollisesti kiinnostavat koulutukset

 • Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti

  Paikkakunta:
  Tornio
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
  Oppisopimuspalveluiden kautta

Ota yhteyttä

Tyystälä Marja-Liisa

Kv-koordinaattori
puh.+358407171583
Osaamis- ja työelämäpalvelut
Kemi, Meripuistokatu 21

Raappana Jouko

Tuntiopettaja (päätoiminen)
puh.+358405106472
Suunnitteluala
Tornio, Urheilukatu 6

Mylly Martti

Kouluttaja
puh.+358405454069
Rakennusala
Tornio, Urheilukatu 6