Arctic Smartness -yhteistyön menestyksen taustalla on lappilaisten yritysten ja aluekehittäjien vahva verkottuminen ja yhteistyö

Uutinen

Arctic Smartness on lappilainen tapa tehdä yhteistyötä maakuntamme kasvun ja kansainvälistymisen eteen. Konseptina se perustuu älykkääseen erikoistumiseen, joka puolestaan ohjaa rahoituksen myöntämistä Lapissa. Viime ohjelmakaudella Lapin liitto rahoitti yli 52 miljoonalla älykkään erikoistumisen strategiaa toteuttavia hankkeita.

Arctic Smartness on siis lappilaisten toimijoiden kehittämä lähestymistapa aluekehitykseen. Se on rohkaissut toimijoita viime vuosina hakemaan uusia mahdollisuuksia toimialarajat ylittävästä yhteistyöstä, löytämään yhteisiä näkökulmia aluekehitykseen ja olemaan aktiivisia kansainvälisen yhteistyön tavoittelussa.

Arctic Smartness -toiminnan ytimessä ovat klusterit, jotka luovat kasvua ja innovaatiomahdollisuuksia lappilaisille yrityksille. Lappilaisia AS-klustereita ovat:

Arktinen teollisuus ja kiertotalous (Digipolis)
Arktinen älykäs maaseutuverkosto (ProAgria Lappi)
Arktinen muotoilu (Lapin yliopisto)
Arktinen turvallisuus (Lapin AMK)
Arktiset kehittämisympäristö (Lapin AMK)
Arktinen matkailu (Lapin liitto)

Klustereita kehitetään kaiken aikaa eteenpäin vastaamaan pk-yrittäjien ja klusteriin kuuluvien organisaatioiden tarpeisiin. Ne toimivat myös vahvasti kansainvälisissä verkostoissa sekä toimivat väylänä kv-rahoitukseen.

Lapin AMK:n, Lapin yliopiston, Lappian ja REDUn yhteishanke, Arctic Smart Future Technologies on osa Arctic Smartness -yhteistyötä. Hankkeessa Lappian osiota vetää projektipäällikkö Irja Palo.

Voit tutustua Arctic Smartness -toimintaan tarkemmin verkkosivuillamme ja tilaamalla Arctic Smartness -uutiskirje suoraan sähköpostiisi.

Olet myös lämpimästi tervetullut LinkedIn -ryhmäämme mukaan.

Lisätietoja

Paula Heikkilä
asiantuntija, FOKUS – Lapin älykkään erikoistumisen kehittämishanke, Lapin liitto
Kaarina Mäcklin
kansainvälisten asioiden asiantuntija, Lapin liitto
etunimi.sukunimi(at)lapinliitto.fi

Kirjoittaja