Yrittäjyyden ammattitutkinto

Yleinen

Kenelle

Yrittäjyysvalmennus sopii sinulle, joka suunnittelet aloittavasi yritystoiminnan tai olet toiminut yrittäjänä ja haluat tarkastella toimialuettasi uudelleen ja kehittääksesi yritystäsi. Valmennus sopii myös avuksi omistajan- ja sukupolvenvaihdostilanteisiin.

Tavoite

Yrittäjyysvalmennus antaa valmiuksia kehittää ja vahvistaa yrityksesi liiketoimintaa vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Valitset valmennuksesi osaamisalaksi joko Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistämisen tai Yritystoiminnan analysointi ja kehittämisen.

Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen

Arvioit omia edellytyksiäsi toimia yrittäjänä ja kehität omia yrittäjävalmiuksiasi. Selvität yritystoiminnan mahdollisuuksia ja laadit liiketoimintasuunnitelman, jonka pohjalta voit käynnistää kannattavan yritystoiminnan. Suunnittelet tarvittavat yhteistyöverkostot ja opit hoitamaan yrityksen perustamistoimenpiteet, sopimukset, taloushallinnon, rekrytoinnin sekä hankinnat. Arvioit digitalisaation merkitystä ja rakennat kestävää tulevaisuutta omaan liiketoimintaasi.

Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen

Kehität omaa liiketoimintaasi analysoimalla yrityksen nykytilaa ja toteuttamalla kehittämistoimenpiteitä tavoitteellisesti. Päivität liiketoimintasuunnitelman vastaamaan tulevaisuuden haasteita huomioiden myös toimintaympäristön riskit ja kehitysnäkymät. Opit huomioimaan digitalisaation ja kestävän kehityksen näkökulmat omassa liiketoiminnassasi. Seuraat yrityksesi kannattavuuden kehittymistä ja arvioit yrityksen tilannetta tunnuslukujen avulla. Hyödynnät yrityksesi verkostoja ja kehität omia yrittäjävalmiuksiasi.

Toteutus

Yrittäjävalmennuksessa opitaan tarkastelemaan asiakkuuksia ja asiakashankintaa, myynnin ja digitaalisen markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan kannattavaa yritystoimintaa. Myös yrittäjän hyvinvointi ja jaksaminen ovat koulutuksen keskiössä.

Valmennuksen aikana luodaan erilaisia verkostoja, joiden avulla pyritään valmentamaan ja varmistamaan lappilaisten yritysten mahdollisuuksia hyödyntää myös rajayhteistyötä.

Valmennuksen aikana syvennät osaamistasi valinnaisilla tutkinnon osilla, joista valitset kaksi: Myynti ja markkinointi, Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen, Projektin suunnittelu ja toteuttaminen, Työn organisointi ja johtaminen.  Halutessasi voit sisällyttää tutkintoosi tutkinnon osan tai osia toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Valmennukseen sisältyy verkko-opetusta, ryhmä- ja yksilöohjausta sekä omaan yritystoimintaan liittyviä analyysejä. Lisäksi opiskelet myös itsenäisesti ja saat henkilökohtaista sparrausta, ammatillista tukea ja uusia näkökulmia muilta yrittäjiltä sekä elinkeinoelämän ammattilaisilta. Valmennuksen aikana järjestetään erilaisia yrittäjien verkosto- ja tutortapahtumia. Valmennuspäiviä on noin 12, joista yhteisiä koulutuspäiviä on noin 9. Valmennuksen kesto on noin vuosi. Tutkinnon voi suorittaa omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksella.

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Dahl Tiia

Tuntiopettaja (päätoiminen)
puh.+358401418847
Liiketoiminta-ala
Tornio, Urheilukatu 6