Team Lappian Veikko Kestilälle CAD-suunnittelun kultaa Taitaja2023-kisoissa

Uutinen

Ammattitaidon SM-kilpailujen Taitaja2023-tapahtussa Espoossa 8. – 11.5.2023 Team Lappian Veikko Kestilä voitti kultaa CAD-suunnittelussa. Hän kirkasti viimevuotisen hopeamitalin kullaksi.

Veikko Kestilä valmistuu tänä keväänä teknisen suunnittelun perustutkinnosta suunnitteluassistentiksi. Hän on työllistynyt jo opiskelujen aikana Outokummun tehtaan tiedonhallintaan, jossa hän toimii teknisen dokumentaation spesialistina. Työt jatkuvat näillä näkymin ainakin vuoden 2024 loppuun.

— Lähdin luottavaisin mielin parantamaan viimevuotista suoritusta. Kisassa tuntemukset olivat vaihtelevat, pääsääntöisesti hyvä fiilis koko ajan. Tehtävät olivat erilaisia viime vuoteen verrattuna. Pystyin hyödyntämään omaa osaamistani tehtävissä. Viime vuodelta oli hopea ja nyt sain sen mitä lähdin hakemaan eli voiton. Olen tyytyväinen, summaa Veikko Kestilä voittoisan kisamatkan tunnelmat.

CAD-suunnittelu, jossa kilpailevat teknisen suunnittelun opiskelijat, on vuosien ajan ollut Ammattiopisto Lappian vahva ja menestystä tuonut ala. Valmentajaopettajana on toiminut vuodesta 2006 lähtien teknisen suunnittelun opettaja Jouko Raappana.

— Olen ollut mukana Taitaja-toiminnassa vuodesta 2006 lähtien, eri tehtävissä: lajiohjausryhmän jäsenenä, lajivastaavana, lajituomarina ja päätuomarinakin Ja tietenkin valmentajaopettajana. Yli kahdenkymmenen opiskelijan kanssa on osallistuttu SM Taitaja-kisoihin, kaksi kertaa MM- ja kolmesti EM-kisoihin. Upeita sijoituksia ja mitaleja ovat opiskelijat saavuttaneet ja on ollut hienoa olla opettajana mukana, kertoo Jouko Raappana.

Team Lappian kilpailijat putkiasennuslajissa Julius Löytynoja sijoittui kuudenneksi sekä maalaus ja tapetointi lajissa Noomi Valikaisen sijoitus oli seitsemäs. Valmentajaopettajina kisamatkalla opiskelijoiden tukena olivat talotekniikan lehtori Jyrki Holpainen ja pintakäsittelyalan opettaja Katja Heikkuri.

— Kokonaisuudessaan kisojen taso on noussut ja yhä enemmän on menestyksen tavoittelijoita. Pelkästään finaaliin pääsy osoittaa, että henkilö on alansa huippu, kommentoi Team Lappian joukkueen johtaja Jani Harju joukkueen kisamatkaaTaitaja2023-finaaleista.

Lappiasta oli edustus myös tuomaritehtävissä. Alojensa päätuomareina toimivat kauneudenhoitoalan opettaja Raisa Korkeamaa (laji Kauneudenhoito), rakennusalan opettaja Veijo Matala (laji Talonrakentaminen) sekä lajituomarina ajoneuvoalan opettaja Denice Hohtari (laji Ajoneuvotekniikka).

Taitaja2023-tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain jollekin ammatillisen koulutuksen järjestäjälle. Tämän tapahtuman pääjärjestäjänä toimi Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, jonka tukena tapahtumaa toteuttamassa oli laaja yhteistyöverkosto: Skills Finlandista ry, useita ammatillisia oppilaitoksia sekä noin 400 yritysyhteistyökumppania.

Vuoden 2024 kisajärjestäjänä toimii Savon koulutuskuntayhtymä, Savon ammattiopisto. Kisat käydään Kuopiossa 20. – 23.5.2024.

Lisätietoja

Jani Harju
koulutuspäällikkö
Team Lappian joukkueenjohtaja
puh. 050 362 2302
jani.harju(at)lappia.fi

Kirjoittaja