Team Lappian kilpailijoille kaksoisvoitto, mitaleja ja menestystä Taitaja2021 SM-finaaleissa

Uutinen

— Ilmastointiasennuksen Taitaja2021-finaalissa kaksoisvoitto Lappian opiskelijoille, vasemmalta hopeaa Kalle Rantakupari, kultaa Eemeli Jokinen ja pronssia Anton Saarelainen, Turun ammatti-instituutti. Ja yksittäiskuvissa Eemeli ja Kalle tunnistettavina ilman maskia.
Kuva /Sami Uusikylä/Luova Työmaa/Skills Finland

Ammattiopisto Lappian Team Lappia –joukkue saavutti jälleen upeaa menestystä Taitaja2021 –tapahtuman SM-finaaleissa. Team Lappia -joukkueessa kisasi oman alansa Suomen mestaruudesta kymmenen opiskelijaa, seitsemässä lajissa ja lisäksi eSport-joukkue näytöslajin kutsuturnauksessa.

Lappian kilpailijat saavuttivat kaksoisvoiton Ilmastointiasennuksessa, kultaa Eemeli Jokinen ja hopeaa Kalle Rantakupari. Putkiasennuksessa kultaa Veikka Röyttälle. Hopeaa Niilo Partaselle Talonrakentamisessa ja toinen sija myös Lappian eSport-joukkueelle näytöslajin kutsuturnauksessa Lapin Kommandot/ Leevi Nousiainen (joukkueen kapteeni), Kasperi Katisko, Miika Laine, Teemu Koivuniemi ja Niko Juusola. Pronssia Turvallisuusalalla Arvi Pirttijärvelle.

Putkiasennuksessa kultaa juhli Lappian Veikka Röyttä. Kuva/Petteri Löppönen Skills Finland

Hienot finaalit kisasivat Lappian Taitaja-finalistit sijoituksillaan: Talonrakentaminen Tuukka Jylkäs sija 4, Ilmastointiasennus Sakari Nilimaa sija 5, Putkiasennus Eetu Ravantti sija 6, Tarjoilija Ellen Höynälä sija 7 ja Maalaus, tapetointi ja laatoitus Emilia Puumalainen sija 8.

Taitaja2021 Oulu –tapahtuma toteutettiin koronapandemian vuoksi hajautetusti ammatillisissa oppilaitoksissa 13 eri paikkakunnalla 18.–20.5.2021. Lappia oli mukana tapahtumassa monin tavoin. Tornion kampuksen elämää sähköistivät Talonrakentamisen ja CAD-suunnittelun finaalit, jotka vietiin läpi vahvalla osaamisella lajivastaavien Veijo Matalan ja Jouko Raappanan johdolla sekä opiskelijoiden avustamina. Lappian opettajia oli tuomaroimassa eri lajeissa ja media-alan opiskelijat ja opettajat toteuttivat kisastriimejä sekä valtakunnallisiin Taitaja-lähetyksiin ja Lappian omiin kanaviin Torniosta.

— Taitaja2021 Oulu –tapahtuma on huima osoitus ammatillisten oppilaitosten, työelämän ja yhteistyökumppaneiden yhteistyön voimasta. Uudenlainen toteutustapa, hajautetulla hybridimallilla on näkynyt enemmän mm. somekanavissa, mikä osaltaan on kasvattanut näkyvyyttä ja vaikuttavuutta laajemminkin nyt kun yleisöä ei ole ollut paikalla. Urakka on ollut kova ja vaatinut monenlaisia voimavaroja. Haluan onnitella kaikkia kilpailijoita. Työelämä ja korkeakulut arvostavat Taitaja-kilpailun oppimispolkua ja menestystä. Lappian omat eri lajien finalistit tekivät huimat suoritukset. Olen erittäin iloinen ja ylpeä kaikista meidän opiskelijoista ja kiitokset ja onnittelut sekä opiskelijoille, valmentajaopettajille, tuomareille ja lajivastaaville, kiittää ja onnittelee kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja tapahtumassa toimineita.

Tornion Putaan koulun Tehotrio-joukkue sijalle 8 Taitaja9-finaalissta

Tornion Putaan koulun Tehotrio-joukkue Fanny Bergman, Nea Bimberg ja Sirkku Kannala kisasivat koronarajoitteiden vuoksi virtuaalisessaTaitaja9-finaalipelissä omalta koulultaan. Loppukilpailun 36 joukkueen kisassa Tehotrio sijoittui upeasti kahdeksanneksi.

Taitaja9-finaalissa kisasivat ainoana Lapin alueelta, Tornion Putaan koulun Tehotrio-joukkueessa: Fanny Bergman, Nea Bimberg ja Sirkku Kannala.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjesti Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana oli satoja yhteistyökumppaneita. Taitaja2021 Oulu -tapahtuman suojelijana toimi opetusministeri Li Andersson.

Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailu-toimintaa Suomessa.

Author

Ota yhteyttä

Harju Jani

Koulutuspäällikkö
puh.+358503622302
Sähkö- ja automaatioala, tieto- ja viestintätekniikka, laboratorioala, turvallisuusala
Kemi, Tietokatu 2

Päivärinta Antti

Osaamispalvelujohtaja
puh.+358504612318
Osaamis- ja työelämäpalvelut
Kemi, Tietokatu 2