Täyttä sähköä! – Lappian autoalalle uutta kalustoa

Uutinen

Lappian autoalalle on hankittu uusi täyssähköauto Volvo XC40 Recharge Twin Pro. Opetuskäytössä on uuden Volvon lisäksi myös hybridiauto Peugeot 508 RXH.

– Sähköautojen markkinat ovat kasvaneet voimakkaasti ja haluamme olla mukana tässä kehityksessä. Täyssähköauton hankinnan myötä pystymme opettamaan opiskelijoille uutta ajoneuvoteknologiaa ja sen kehitystä. Lisäksi opiskelijat saavat hyvät valmiudet siirtyessään työelämään. Näitä ajoneuvoja voidaan käyttää myös yritysten työntekijöiden täydennyskoulutukseen, kertoo Lappian autoalan kouluttaja Hannu Ohenoja.

Lappian autoalalla on perustestaus- ja mittauslaitteistot sekä hybridi- että täyssähköautoille.

Uuden hankinnan myötä Lappian autoala tekee yhteistyötä Volvo Car Finlandin kanssa.

– Lappian autoala toimii kummiammattikouluna ja tekee yhteistyötä merkkiliikkeen kanssa. Tämä yhteistyö kasvattaa alamme osaamista ja tietämystä nykypäivän autonkorjauksesta ja siihen liittyvistä tarpeista. Opiskelijat tutustuvat ja käyttävät merkkitestereitä, joilla tehdään ajoneuvoihin diagnosointia. Tämä kaikki antaa opiskelijalle vahvoja työelämävalmiuksia ja helpottaa opiskelijan työelämässä oppimista. Myös opettajilla on mahdollisuus osallistua VCF Service School -koulutuksiin, kertoo Ohenoja yhteistyön hyödyistä.

Uuden volvo sähköauton luovutuksessa autoalan opettaja ja Wetteri Oy:n myyntipäällikkö Ari-Pekka Heikonen.
Lappian autoalan opettaja Petri Mäki, osaamisalavastaava Petri Partanen ja Wetteri Oy:n myyntipäällikkö Ari-Pekka Heikonen sekä Lappian autoalan kouluttaja Hannu Ohenoja uuden täyssähköauton luovutuksessa.
Inforuudussa tietoa Volvo sähköauton ominaisuuksista.

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Partanen Petri

Tuntiopettaja (päätoiminen)
puh.+358405753443
Ajoneuvoala
Kemi, Tietokatu 2

Ohenoja Hannu

Kouluttaja
puh.+358447492712
Ajoneuvoala
Kemi, Tietokatu 2