Lappari-elinkeino -hanke – Lapinlehmän maidosta herajuomia ja tuorejuustoa, työpaja Tornio

24.03.2022 09:00 - 25.03.2022 16:00

Lappari elinkeino -hanketoimijat järjestävät Ammattiopisto Lappian hankeosuuteen kuuluvan toisen työpajan lapinlehmän maidon jalostamisessa.

– Työpaja 2:ssa valmistamme aidosta lapinlehmän maidosta tuorejuustoja ja heratuotteita. Hankimme lapinlehmän maidon lisäksi myös joitakin muita raaka-aineita kuten marjoja. Osallistujat voivat tuoda mukanaan ja kokeilla omia yrttejä, marjoja tai mausteita tuotteisiin, kertoo hankkeen projektikoordinaattori Anne Tuomivaara.

Työpajapäivät järjestetään Ammattiopisto Lappian opetuskeittiössä, Torniossa, Päärakennus, Urheilukatu 6.

Torstai 24.3. 2022
• Aamupäivällä ohjelmassa on teoriaopintoja juustonvalmistuksesta sekä erilaisten heratyyppien ominaisuuksista ja käyttömahdollisuuksista.
• Iltapäivällä valmistetaan tuorejuustoa ja perehdytään siitä saatavan heran esikäsittelyyn.

Perjantai 25.3.2022

• Aamupäivällä heratuotteiden ja tuorejuuston valmistus jatkuu.
• Iltapäivällä teoriaa juustonvalmistuksesta ja heratuotteiden laatuun vaikuttavista tekijöistä, omavalvonnasta ja tuotekehityksen mahdollisuuksista. Työpajassa valmistettujen tuotteiden aistinvarainen arviointi ja pakkaus.

Työpajapäiviin osallistuu maaseutuyrittäjiä ja opiskelijoita eri puolilta Suomea.

Kouluttajana toimii yrittäjä, meijerialan ammattilainen ETM Johanna Aho.

Lappari-elinkeino on Lapin yliopiston Arktisen keskuksen, Luonnonvarakeskuksen ja Ammattiopisto Lappian verkostohanke, jossa tuotetaan uutta tietoa lapinlehmän pidosta, ominaisuuksista ja rodun erityispiirteistä, joita voidaan hyödyntää lapinlehmään liittyvien tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä. Maidon jatkojalostuksen työpajapäivät ovat osa Ammattiopisto Lappian toteutusosuutta.

Ota yhteyttä

Anne Tuomivaara
projektikoordinaattori, Lappari-elinkeino -hanke
puh. 040 484 4160
anne.tuomivaara@ulapland.fi