Selviytyjät Lappia!

Uutinen

– Mitä kuuluukaan Lappiaan näin kesän korvalla?

Osaavan työvoiman kysymykset puhuttavat kaikkia tahoja lähes joka päivä. Lappia on tehnyt käytännön ratkaisuja työvoimapulaan, muun muassa kansainvälisten opiskelijoiden hankintaan on solmittu rekrytointikumppanuuksia ja niitä neuvotellaan edelleen. Näissä rekrytoinneissa Lappia on valinnut kestävyyden ja eettisyyden etenemisen ohjureikseen. Myös koulutustarjontaa muotoillaan työelämän tarpeisiin tiiviillä tahdilla, ja täsmällisesti työpaikan tarpeisiin räätälöityjen koulutusten määrä kasvaa. Hyviä esimerkkejä onnistuneista rekrytointi- ja yhteishankintakoulutuksistamme, joilla yritys on saanut tarvitsemaansa osaavaa työvoimaa, on useita. Katsomme myös pidemmälle kuin tämän hetken tarpeisiin ja olemme liikkeellä muun muassa akku- ja vetyteemoissa.

Lappia on myös jatkanut ratkaisujen etsimistä ns. koulutus palveluna -konseptiin, joka mahdollistaisi osaamisen hankkimisen entistä useammin ja laajemmin ajasta ja paikasta riippumatta. Tästä pisimmälle kehittynyt esimerkki on Sallan lukion kanssa toteutettavat ammatillisen koulutuksen sisällöt. Tuore uutinen Infinited Fiber Companyn mahdollisesta sijoittumisesta Kemiin johtanee myös koulutussisältöjen ja oppimisympäristöjen kehittämishankkeisiin. Mielenkiinnolla seuraamme, olemme mukana ja osaltamme edistämme, mitä kaikkea tulevaisuudessa tapahtuukaan.

Lapinlehmät, suomenlampaat ja kainuunharmakset saapuvat kesän ja syksyn aikana Louelle rakennettuun täysin uuteen lampolaan ja saneerattuun pihattonavettaan. Nämä elin- ja oppimisympäristöt edustavat uusia rakentamisen ratkaisuja ja teknologiaa. Uusien asukkaiden myötä syntyy myös mahdollisuuksia maaseutuyrittämiseen kytkeytyvien uusien elinkeinojen kehittämiseen, mitä kaikkea esimerkiksi lapinlehmän maito ja lampaiden villat mahdollistavatkaan.

Käytimme kevään osin erittäin tiiviisti, jälleen kerran valtion rahoituspäätöksen rajun leikkauksen vuoksi, säästöjen etsimiseen ja ne myös löysimme. Moninaisten muutosten keskellä meillä tehtiin samalla ajanhermolla tapahtuvaa uudistumista ja kehittämistä laajalla rintamalla. Tosielämän realityjen tapaan mieleeni tulee väistämättä ohjelmaformaatti — Selviytyjät Lappia.

Koronaa ei enää haluaisi mainitakaan, mutta iloitsimme, että toukokuussa ensimmäisen kerran kahteen vuoteen vietimme päättäjäisjuhlallisuudet toisiamme nähden, tavaten ja halaten.

Hyvää kesää!

Author