Rakas Joulupukki,

Yleinen

”Onhan joulupukki huomannut, miten kovasti lappialaiset ovat puurtaneet tänä vuonna? Jos olemme täältä Lappiasta ennenkin viestineet kovaa tekemisen meininkiä, niin tämä vuosi on ollut aikaisempiin vuosiin verrattuna jotain ihan muuta. Tässä vauhdissa me lappialaiset, henkilökunta ja opiskelijat, yhdessä kumppaniemme kanssa, olemme tehneet erittäin hyvää työtä.
Rehtorina en aina oikein tiedä, miten ilmaista kiitollisuutta ja ylpeyttä tästä meidän joukkueesta. Voisitko sinä auttaa? Tunnen kiitollisuutta yleisesti siitä mitä elämässä on, ja erityisesti siitä, miten hurjan vuoden aikana olemme etsineet väsymättä ratkaisuja yllättäviin ja muuttuviin tilanteisiin.
Toivoisin meille iloa oppimisesta, iloa keksimisestä ja uuden löytämisestä, pärjäämisestä uusilla välineillä ja tekemisen tavoilla sekä onnellisuutta tavoista, jotka ovat toimineet muuttuneessakin tilanteessa. Toivon myös, että rohkenemme tuoda esiin asioita, joita voisi kehittää ja rohkenemme ottaa yhteyttä, jos tarvitsemme tukea ja apua.
Toivoisin luottamusta siihen, että jokaisella on kykyä kohdata muutoksia. Luottamusta tulevaan ja asioiden ratkeamiseen lopulta kuitenkin ihan hyvin.
Toivoisin armollisuutta sille, että aina ei jaksa, eikä tarvitse jaksaa, mutta hetken päästä taas jaksaa. Ja sille, että aina ei onnistu. Havahtumista sille, kuinka tärkeää on kokeilla ja yrittää. Armollisuutta myös itselle siitä, että ihan hyvä riittää vallan mainiosti.
Rakas joulupukki, toivottavasti en ole toivonut liikaa, sillä vielä haluaisin toivoa, että pääsemme pikaisesti normaalimpaan opiskeluun, opettamiseen ja työhön. Työpaikkojen toivon pääsevän kattavasti normaaliin työrytmiin.
Jos vain mitenkään voit, niin toivoisin meille kaikille mahdollisuutta lepoon ja rentoutumiseen, aikaa itselle ja aikaa ystävien ja rakkaiden seurassa, ylpeyttä itsestä ja oman työn ja tekemisen merkityksestä itselle ja toisille, onnellisuutta ja kiitollisuutta kaikesta siitä välittämisestä, jota tämä aika erityisesti vaatii ja jota olemme toisillemme antaneet ja saaneet.
Toivon iloa tulevaan vuoteen, terveyttä ja turvallisuutta, hyvää oloa ja hyvinvointia ja hyvää joulukinkkua.
Kiitos kuluneesta vuodesta. Se on ollut hurja ja ikimuistoinen. Siitä on selvitty hienosti.
Hyvää ja iloista, upeaa tulevaa vuotta! Kiitos, ja turvallista matkaa joulupukki!”

Virpi.jpg

Virpi Liljakuntayhtymän johtaja/rehtori

Kirjoittaja