Liiketoiminnan opiskelija Santeri Lintulan tähtäimessä kansainvälinen yrittäjyys

Uutinen

Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallisen Uskalla Yrittää -kilpailun Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan virtuaaliseen aluefestivaaliin ja semifinaaliin osallistui 24. helmikuuta yhteensä 50 nuorten perustamaa NY-yritystä ja yli 120 nuorta. Yritykset esittelivät toimintaansa virtuaalisesti Howspace -alustalla järjestetyssä semifinaalitapahtumassa. Kahdeksan yritystä valittiin huhtikuussa järjestettävään finaaliin. Vuosi yrittäjänä -ohjelman yrittäjät kilpailivat muun muassa Paras NY-yritys, Paras tuote, Paras palvelu -sarjoissa.

Ammattiopisto Lappian liiketoiminnan opiskelija Santeri Aleksanteri Lintulan yritys SALSTREET NY voitti Lapin alueen Paras NY-yritys palkinnon ja on mukana huhtikuussa pidettävässä valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -finaalissa. Hän on kotoisin Sodankylästä, josta hän lukion jälkeen tuli opiskelemaan liiketoimintaa Ammattiopisto Lappiaan Tornioon.

Santeri Lintula kertoo, että hänen yrityksensä SALSTREET NY on uuden sukupolven tasokas katuvaatemerkki Lapista rinteeseen, skeittiparkkiin tai arkeen. Ekologisuus on tärkeä osa brändiä, sillä yrityksen paidat on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä tekstiilijätteestä.

Tuomaristoon teki vaikutuksen hyvä asenne ja halu yrittäjyyteen. Yrityksellä on laadukas tuote ja halu laajentaa toimintaa paidoista myös muiden tuotteiden valmistukseen. Yrityksellä on hyvä yhteistyökumppani, myyntiä sosiaalisesta mediasta ja tavoitteet oikeassa yrittäjyydessä.

Santeri Lintula kuvassa jossa hänellä on yllä huppari, jossa hänen suunnittelemat printit. Taustalla kuva hänen yrityksen logosta.

— Kiinnostuin katuvaatteista jo nuorena isoveljen esimerkistä. Hän harrasti skeittausta, joten pikkuveljenä kopioin hänen tyyliään streetwear-pukeutumisessa. Parin viime vuoden aikana kuitenkin olen huomannut, että katuvaatemerkit, joita haluaisin käyttää eivät ole yhtä värikkäitä ja räikeitä kuin mihin olin nuorempana tottunut. Siitä syntyi ajatus omasta yrittäjyydestä, että alkaisin valmistaa vaatteita, josta itse pidän. Liiketoiminnan opinnoissa lähdin mukaan NY-toimintaan ja Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Se on toiminut minulle täydellisenä ponnahduslautana ja turvallisena mahdollisuutena aloittaa oma yrittäjyys opettajien tuella ja ohjauksessa, Santeri kertoo.

Tavoitteena vahva brändi ja tunnettuuden sekä näkyvyyden kasvattaminen

Santeri Lintula on aloittanut yrityksensä toiminnan tänä keväänä. SALSTREET NY:n liikeideaan kuuluu katuvaatemerkin lisäksi musiikkivideot, jotka ovat tärkeä osa markkinointia ja tuotemerkin mainokset ovat videomuodossa.

— Olen harrastanut video- ja kuvaeditointia sekä tuottanut ja sanoittanut musiikkia yläasteikäisestä asti. Musiikkivideoilla rakennan yritysbrändiäni visuaalisesti. Ensimmäinen musiikkivideoni tulee huhtikuussa 2022 ennen finaalia. Tällä hetkellä ostan kotimaisilta valmistajilta kierrätyskuiduista valmistettuja huppareita ja T-paitoja, joihin on brändätty minun yritykseni logot ja printit, jotka olen itse suunnitellut. Tulevaisuudessa haluan laajentaa yritystoimintaani myös tuotteiden valmistukseen. Liiketoimintani tapahtuu somessa, jossa näkyvyyden ja tunnettuuden saavuttaminen asiakaskunnan rakentamiseksi on todella tärkeää. Tavoitteeni on luoda brändi, johon asiakkaat luottavat, kertoo Santeri Lintula yritystoimintansa tavoitteista.

Liiketoiminnan opettaja Raija Paasimaan vinkistä hän on suorittanut Yritystoiminnan suunnittelukurssin, jossa käynyt yrityskehittäjällä Business Torniossa. Lappiassa järjestettiin ”Leijonan luola” -konseptin mukainen tilaisuus, jossa opiskelijat saivat esitellä liikeideoitaan yrittäjäraadille.

— Tapahtuma oli hyvä kokemus, josta sai esiintymiskokemusta ja rakentavaa palautetta. Tutustuin tapahtuman raadissa mukana olleeseen LaVe Oy:n toimitusjohtaja Markus Ahokkaaseen, joka tarjoutui yritysmentorikseni. Hänet on valittu vuonna 2020 Lapin Vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Olemme yhteydessä ja saan vinkkejä hänen yrityksestään. Yrittäjän tuki on ollut erittäin tärkeää, arvostaa Santeri mentorinsa tukea.

Tällä hetkellä Santeri Lintulan yritys on ”One man Show”, kuten hän itse sanoo, mutta tavoitteena on kansainvälinen katuvaatemerkki, jonka tärkeässä roolissa on musiikki. Lähitulevaisuuden suunnitelmatkin ovat valmiina. Santeri tavoittelee uraa sekä musiikki- että vaatetusteollisuudessa.

Ota yhteyttä

Lintula Santeri

Liiketoiminnan opiskelija
puh.+358 400 210 141
Tornio

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Paasimaa Raija

Tuntiopettaja (päätoiminen)
puh.+358400578941
Liiketoiminta-ala
Tornio, Urheilukatu 6