Lappiassa jatketaan hybridimallissa lukuvuoden loppuun saakka (31.7.2021)

Uutinen

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin pandemiaryhmä ja koronatoimenpiteistä päättävät johtavat viranhaltijat ovat linjanneet Länsi-Pohjan olevan koronassa kiihtymisvaiheessa ja on jatkanut mm. 2. asteen pienryhmäsuosituksia ja -rajoituksia 23.5.2021 saakka. Lappia noudattaa suuntaa-antavasti pandemiaryhmän suosituksia ja rajoituksia ja toimintatapa on johtavien lääkäreiden tiedossa.

Lapin sairaanhoitopiirin pandemiaryhmä ja koronatoimenpisteistä päättävät johtavat viranhaltijat ovat linjanneet Lapin sairaanhoitopiirin olevan koronassa perustasolla ja rajoitukset ovat lievempiä.

Aiemman linjauksen mukaisesti Lappian Kemin ja Tornion toimipisteet jatkavat hybridimallissa lukuvuoden loppuun saakka (31.7.2021). Muoniossa ja Rovaniemellä toimitaan Lapin sairaanhoitopiirin linjausten mukaan ja hybridimallia voidaan käyttää, myös Tervolassa toimitaan tämän mukaan.

Hybridimallissa opetus toteutuu monimuotoisesti etä- ja lähiopintoina nyt toteutettuun tapaan ja voimassa olevien Lappian linjausten mukaan. Luokkaopetuksessa ryhmäkoko suositus on 10 henkilöä ja kun turvavälejä voidaan noudattaa, esim. työsaleissa, voidaan opetusta toteuttaa isommalla ryhmällä.

Koronaturvallisuusohjeiden noudattaminen on oppilaitoksessa toimittaessa välttämätöntä.

Hyödynnetään oppimisen tukipalveluita ja muistutetaan näistä myös opiskelijoita. Oppimisen tukipalveluita ovat esimerkiksi Lappian kuraattorien, opinto-ohjaajien, ohjaajien tukipalvelut. Opiskelijoilla mahdollista hakea myös ammattiopintosäätiön avustusta esimerkiksi etäopintojaksojen ruokailujen tukemiseksi.

Opiskelijoille, joiden etäopiskelu aiheuttaa ongelmia valmistumiselle tai opintojen keskeyttämisriskin, mahdollistetaan lähiopinnot. Lähiopintoja suositellaan erityistä tukea tarvitseville ja maahanmuuttajataustaisille.

Korona vaikuttaa erilaisiin tapahtumiin


Virtuaalipäättäjäiset valmistelussa
Lukuvuoden päättäjäiset ja ammattiin valmistuvien juhlinta toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti perjantaina 4.6.2021.

Opiskelijoiden ajankohtaistuokiota kokeiltiin ja jatketaan syksyllä
Teamsin välityksellä pidettiin huhtikuussa ensimmäinen opiskelijoiden ajankohtaistuokio. Osallistujia ensimmäisellä kerralla oli mukava määrä ja mm. chatin kautta ilmaistiin toiveita toimintamme kehittämiseen, kiitoksia niistä! Jatkamme tuokioita syksystä alkaen opiskelijoiden toivomilla teemoilla säännöllisesti. Tämä on yksi tärkeä kanava opiskelijoille vaikuttaa Lappian toimintaan.

Liikuntailtapäivä piristämään kevättä!
Lähdetään yhdessä liikkeelle 19.5.2021. Opettajat ja Wilma ohjeistaa päivästä tarkemmin. Instagram –kisaan osallistuminen kannattaa!

Opiskelija- ja alumnitapahtuma, tule mukaan!
Opiskelija- ja alumnitapahtuma toteutetaan virtuaalisesti 12.5.2021 klo 13:00 Youtubessa. Vieraita tapahtumaan saadaan amerikoista saakka. Tule kuulolle ja kerää tietoa oman urasi suunnitteluun.

Alumnit ovat Lappiasta valmistuneita opiskelijoita. Teidät nykyiset opiskelijat toivomme tulevan opintojen päätyttyä meille alumneiksi. Meistä on hienoa kuulla, mihin elämä teitä kuljettaa.

Lappia toimii ratkaisussa yhteistyössä tartuntataudeista vastaavien viranomaisten kanssa.

Pysytään terveinä!

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Lilja Virpi

Kuntayhtymäjohtaja / rehtori
puh.+358405370860
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6