Lappiassa jatketaan hybridimallilla 21.2.2021 saakka – turvallisuus ja oppiminen varmistetaan!

Uutinen


Koronatilanteen ollessa edelleen valtakunnallisesti vaikea,  jatkavat Lappian toimipisteet hybridimallissa 21.2.2021 saakka Länsi-Pohjassa voimassa olevien koronasuositusten ja -rajoitusten mukaisesti.

– Hybridimallissa opetus toteutuu monimuotoisesti etä- ja lähiopintoina. Muissa työtehtävissä järjestelyt toteutuvat esimiehen päätöksen mukaan ja useissa tehtävissä etänä. Olemme päivittäneet Lappian ohjeistukset valtakunnallisten ja Länsi-Pohjan suositusten ja rajoitusten mukaisiksi ja onnistuneet näiden ennakoinnissa hyvin. Hybridimalliin siirryimme Lappiassa jo lokakuussa ja malli kehittyy koko ajan. Nyt voimme jo sanoa, että olemme tällä mallilla välttyneet koronatartuntojen tartuntaketjuilta erinomaisesti. Alojen ja vastuuhenkilöiden kanssa käytyjen keskustelujen mukaan oppiminen ja opetus etenee ja näiden tueksi kehitetään aloilla uusia toimintatapoja aktiivisesti. Opiskelijat käyttävät tukitoimia varsin hyvin, mutta kaikkien mukana pitämiseksi meidän pitää vielä tuoda näitä entistä aktiivisemmin esille. Korona-ajan erillisrahoituksella on voitu rekrytoida opettajia ja ohjaajia, jotka ovat tässä tilanteessa hyvin tärkeitä. Olen luottavainen Lappian toimintaan ja erittäin kiitollinen meidän osaavasta henkilöstöstä. Minusta on tärkeää huomata, että olemme Suomessa hyvin poikkeuksellisella alueella, lähinnä pääkaupunkiseudun tilannetta ja systeemi toimii verrattain hyvin, kertoo kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja.

Oppilaitosympäristössä opiskelu on turvallista ja mahdollista opettajan opiskelijoille antaman ohjeistuksen mukaisesti. Oppilaitoksen ympäristöjen käyttäminen on mahdollista koronaturvallisuus muun muassa etäisyydet huomioiden. Oppilaitoksen tiloissa tulee käyttää maskia.

Työelämässä oppiminen voi jatkua työpaikkojen ohjeiden mukaisesti.

Ravintola- ja kahvilapalvelut sekä asuntolapalvelut jatkuvat toimipisteissä.

Koronaturvallisuusohjeiden noudattaminen on oppilaitoksessa toimittaessa välttämätöntä.

Lappia toimii ratkaisussa yhteistyössä tartuntataudeista vastaavien viranomaisten kanssa.

Pysytään terveinä!

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Lilja Virpi

Kuntayhtymäjohtaja / rehtori
puh.+358405370860
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6