Lappian rakennusalan opiskelija Ibrahim Karabiyikille AMKEn maahanmuuttajastipendi

Uutinen

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKEn hallitus on myöntänyt maahanmuuttajastipendit seitsemälle ehdokkaalle ennätyksellisestä 63 esityksestä, joita tehtiin 25 eri organisaatiosta. Stipendin suuruus on 500 euroa.

Haaveena opintojen jälkeen vakituinen työ, tavallinen ja hyvä elämä Meri-Lapissa

Ibrahim Karabiyik on 22-vuotias, 2. vuoden opiskelija, joka opiskelee Lappiassa rakennusalan perustutkintoa. Ibrahim saapui Suomeen Turkista joulukuussa vuonna 2016 perheenyhdistämisellä, koska isä oli jo vuosia asunut Suomessa. Perhe asuu Torniossa.

Ibrahim hakeutui töihin ja on työskennellyt eri tehtävissä kiinteistönhoidon-, metalli- ja rakennusalan yrityksissä. Hän on opiskellut suomen kieltä noin puolen vuoden ajan. Ibrahimin mielenkiinto ja halu rakennusalalle varmistui ja hän aloitti rakennusalan perustutkinto-opinnot viime syksynä Ammattiopisto Lappiassa.

Vuoden 2020 kesätöiden myötä Ibrahim on oppisopimuksella suorittanut useita tutkinnon osia. Monipuolisen ja sopivan työn jatkuminen ja Ibrahimin taidot sekä halu oppia mahdollistivat oppisopimuksen jatkon ja uusien tutkinnon osien suorittamisen.

Ibrahimin opinnot ovat edenneet suunnitellusti. Opinnoissa hän on ahkera, oma-aloitteinen ja motivoitunut. Hän haluaa oppia uutta ja on valmis ottamaan vastaan haasteita. Hän valmistuu talonrakentajaksi noin vuoden kuluttua.

Ibrahim on ollut myös Oma polku maahanmuuttajalle –hankkeen asiakkuudessa. Hän on osallistunut kulttuurintuntemuksen tapahtumiin, joissa hän on kertonut omasta maastaan ja kulttuuristaan. Hän on hyvä esimerkki maahanmuuttajasta, joka työssä käymällä, verkostoitumalla ja opiskelemalla, sekä aktiivisella ja myönteisellä asenteella on saavuttanut tasapainoisen elämän Suomessa.

Ibrahim on luonteeltaan iloinen, ystävällinen ja toiset huomioon ottava. Hänellä on paljon suomalaisia ystäviä, joiden kanssa hän pelaa sulka- ja jalkapalloa. Kotona harrastuksena ovat videopelit ja vapaa-ajalla hän myös korjailee kaikenlaisia koneita ja työkaluja.

–  Valmistumiseni jälkeen haluan saada vakituisen työn ja elää täällä Meri-Lapissa tavallista, hyvää elämää. Olen todella iloinen ja kiitän saamastani stipendistä. Aion hankkia työvaatteita ja talvikäyttöön sopivat turvakengät, Ibrahim iloitsee.

Kirjoittaja