Lappian koulutustarjonta laajenee, tukee työelämän alueellisia tarpeita

Uutinen

​Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lappialle lisäyksiä tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaan 1.1.2021 alkaen. Lappia sai luvat luonto- ja kalatalousalojen erikoisammattitutkintoihin sekä kuljetusalan ammattitutkintoon.

Ministeriön mukaan nyt myönnetyille tutkinnoille on alueellisia koulutus- ja osaamistarpeita.

– Lappiassa on toteutettu Muoniossa ja nykyisin myös Pellossa luontoalan ammattitutkintoa, jolla on vahva vetovoima. Sen pohjalta Luonto- ja ympäristöalan alueen osaajien ammattitaidon vahvistamiselle ja uusien työmahdollisuuksien sekä alojen elinvoiman lisäämiselle on vahvat maakunnalliset perusteet, jotka ovat korostuneet koronapandemian aikana. Nyt meillä on mahdollisuus tarjota ammattitutkinnon jälkeistä osaamisen syventämistä ja laaja-alaista osaamista alueen työelämän tarpeisiin. Kalatalouden erikoisammattitutkinnolla varmistetaan Lapissa alan jatkokouluttautumismahdollisuus, joka tukee Lappian kalatalousalan perus- ja ammattitutkintoja, taustoittaa Lappian osaamispalvelujohtaja Sanna Laihinen.

Kuljetusalan ammattitutkinto-oikeus tukee Lappian logistiikan perustutkinnon jälkeistä osaamisen syventämistä ja Lappian toiminta-alueen työelämän tarpeita.

– Olemme tehneet useana vuonna painokkaasti työtä kuljetusalan tutkinto-oikeuden laajentamiseksi. Lappialla oli vahvat perustelut kuljetusalan ammattitutkinnon saamiseksi muun muassa alueelle suunniteltujen investointien työvoimatarpeella erityisesti metsäteollisuuden kuljetuksissa. Nyt myönnettyä ammattitutkintoa ei ole aiemmin voinut suorittaa toiminta-alueellamme. Kuljetusalan toimijat ovat tukeneet tutkintohankkeitamme alan koulutusmahdollisuuksien laajentamiseksi ja nyt voimme tarjota heille uudenlaista osaamista henkilöstön osaamisen kehittämiseen, iloitsee Laihinen.

Lisätietoja

Osaamispalvelujohtaja Sanna Laihinen, sanna.laihinen(at)lappia.fi, puh. 040 595 7654

Kirjoittaja