Lappian entinen musiikkialan opiskelija, rap-artisti Talonpoika Lalli on vuoden 2023 Lapin taidepalkinnon saaja – ”Koulussa oppi tekemään musiikkia muiden ihmisten kanssa”

Uutinen

Inarilainen musiikintekijä, rap-artisti ja Ammattiopisto Lappian entinen musiikkialan opiskelija Talonpoika Lalli (oikealta nimeltään Lalli Mustakallio) sai vuoden 2023 Lapin taidepalkinnon. Mustakallio vastaanotti Lapin taidetoimikunnan myöntämän 10 000 euron suuruisen palkinnon Lappian Musiikkitalolla torstaina 9.11.2023. Palkitsemisen perusteina olivat Lapin taidetoimikunnan johtajan ja kirjailijan Tittamari Marttisen mukaan muun muassa Mustakallion omaleimaisuus sekä ansiokas työ lappilaisen kulttuurin ja musiikin eteen.

Taiteen edistämiskeskus Taiken erityisasiantuntija Katariina Kummala luovutti Mustakalliolle palkinnon, jonka jälkeen rap-artistilta kuultiin kappaleet Ivalon talvi sekä Takasin Tanhuaan, joista jälkimmäinen on äänitetty Lappian musiikkitalolla hänen opiskeluvuosinaan.

– Syy, miksi tulin tänne kouluun oli se, että olin vuosikausia tehnyt viemärisukituksia Rovaniemellä ja keikkaillut viikonloppuisin, mutta uutta musiikkia ei ollut enää aikaa tehdä. Kun tänne tuli kouluun, niin sitten oli aikaa ja pääsi tekemään ensimmäistä omaa albumia, Mustakallio toteaa.

Opiskeluajoilta Mustakallion mieleen ovat jääneet erityisesti suureen esitysproduktioon osallistuminen sekä studion laitteiden, kuten miksauksessa käytettävän kompressorin, säätäminen ja käyttäminen. Tärkeimmäksi opikseen Mustakallio nostaa kuitenkin yhteistyötaidot.

– Koulussa oppi tekemään musiikkia muiden ihmisten kanssa. Yksin töiden tekeminen on paljon tylsempää kuin porukassa, oli työ oikeastaan mikä tahansa. Mukavien koulukavereiden kanssa se homma ei tunnu edes työltä.

Kirjoittaja

Sinua mahdollisesti kiinnostavat koulutukset

 • Musiikkialan perustutkinto, musiikkiteknologi

  Paikkakunta:
  Tornio
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
 • Musiikkialan perustutkinto, muusikko

  Paikkakunta:
  Tornio
  Hakutavat:
  Jatkuva haku