Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, Mittatilausompelija (PT), Muotiassistentti (PT), Sisustustekstiilien valmistaja (PT), Tekstiilien valmistaja (PT)

Kuvaus:

Tekstiili- ja muotialan opinnoissa voit valinnoistasi riippuen painottaa opintojasi vaatteiden valmistukseen, muotiin, myyntiin ja markkinointiin, sisustustekstiilien valmistukseen tai teollisten tekstiilien valmistukseen kierrätys ja ekologisuus huomioiden.

Opintojen perusteet sisältävät mm. malli— ja kaavasuunnittelua, tuotteen kehittelyä, persoonallisuutta ja muotitrendejä unohtamatta. Tutkinnon suorittanut osaa suunnitella, kaavoittaa ja valmistaa tuotteita yksilöllisesti sekä piensarjana.

Asiakastyöt kehittävät osaamistasi. Sinulla on mahdollisuus opiskelujen aikana kehittää myös omaa tuotantoa ja mallistoa sekä tehdä itsenäisesti tilaustöitä osuuskunnan kautta.

Tekstiili – ja muotialan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä yrittäjänä, tekstiili- ja vaatetusalan tuotteiden suunnittelu-, kaavoitus-, valmistus-, viimeistely- ja huoltotehtävissä sekä myynti- ja markkinointitehtävissä.

Suomen kielen taidot:
Vähintään tasolla B1.1

Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 – 3 vuotta

Tulosta sivu

Hakuaika:

Yhteishaku 21.2.2023 klo 8.00 - 21.3.2023 klo 15.00 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2023 / Nonstop

Paikkakunta:

Tornio

Kohderyhmä:

Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Osaamisalavastaava Sirkka Juntunen puh. +358503109370, sirkka.juntunen(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198