Ruokapalvelun osaamisala, kokki:
Kokki tehtäviin kuuluu monipuoliset ruoanvalmistuksen tehtävät erilaisissa ravintoloissa. Työhön kuuluu erilaisten ruoanvalmistusmenetelmien ja raaka-aineiden sekä ruokalajien ja ruokakulttuurien tuntemusta. Kokin työ vaatii luovuutta, hyvää maku- ja hajuaistia sekä fyysistä kuntoa. Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, jakelu- ja suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa.
Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti koulutus- tai oppisopimuksena alan työpaikalla ja verkko-opintoina. Hygienia-, matkailun turvallisuus- ja anniskelupassit suoritetaan lähiopetuksena yhden lähijakson aikana. Opiskelijan opintojen aikataulu, suoritustavat ja tarkka sisältö rakentuvat opintojen alussa laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) kautta).
Tutkinnon suorittanut
– tuntee elintarvikkeita, raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä
– osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa erilaisille asiakasryhmille.
– hallitsee ruoan esille laiton annoksina ja suurelle ruokailijamäärälle
Kokin opinnot sisältävät:
– ravitsemispalveluissa toimimista
– lounas- ja annosruokien valmistamista
– oman kiinnostuksesi mukaisesti mm. à la carte -ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistus, suurkeittiön ruokatuotantoa, kahvilapalveluja, katu- ja pikaruokapalveluja, palvelu- ja jakelukeittiötoimintoja, luonnontuotteiden hyödyntämistä ravitsemispalveluissa, luonnontuotteiden talteen ottaminen tai retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut.
Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Muuta huomioitavaa
Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Otathan haastatteluun mukaan alkuperäiset opiskelu- ja työtodistuksesi.
Opiskeluaika: 1.8.2022 –31.5.2025
Osaamisala: Ruokapalvelun osaamisala
Opintojen aloitus: elokuu 2022
Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle. Oppivelvolliselle ei tule opiskelukustannuksia.
Jatkuva haku
Nonstop
Muonio
Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet peruskoulun suorittaneet.
Opintojen kesto
Peruskoulun suorittaneet 2,5 v.- 3v.
Ylioppilastutkinto tai ammatillinen perustutkinto: opintojen kesto 1,5 v. – 2 v
Sini Viinikka, ravintola- ja catering-alan tuntiopettaja
sini.viinikka@lappia.fi
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija, monimuotokoulutus, Salla
Paikkakunta:SallaHakutavat:Jatkuva haku
Oppisopimuspalveluiden kautta -
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija Muonio
Paikkakunta:MuonioHakutavat:Yhteishaku
Jatkuva haku
Oppisopimuspalveluiden kautta -
Hygieniapassitentti
Paikkakunta:KemiHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 2.5.2023