Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, monimuotokoulutus, kokki, tarjoilija

Kuvaus:

Ruokapalvelun osaamisala, kokki:
Kokki tehtäviin kuuluu monipuoliset ruoanvalmistuksen tehtävät erilaisissa ravintoloissa. Työhön kuuluu erilaisten ruoanvalmistusmenetelmien ja raaka-aineiden sekä ruokalajien ja ruokakulttuurien tuntemusta. Kokin työ vaatii luovuutta, hyvää maku- ja hajuaistia sekä fyysistä kuntoa. Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, jakelu- ja suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa.

Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti koulutus- tai oppisopimuksena alan työpaikalla ja verkko-opintoina. Hygienia-, matkailun turvallisuus- ja anniskelupassit suoritetaan lähiopetuksena yhden lähijakson aikana. Opiskelijan opintojen aikataulu, suoritustavat ja tarkka sisältö rakentuvat opintojen alussa laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) kautta).

Tutkinnon suorittanut
– tuntee elintarvikkeita, raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä
– osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa erilaisille asiakasryhmille.
– hallitsee ruoan esille laiton annoksina ja suurelle ruokailijamäärälle

Kokin opinnot sisältävät:
– ravitsemispalveluissa toimimista
– lounas- ja annosruokien valmistamista
– oman kiinnostuksesi mukaisesti mm. à la carte -ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistus, suurkeittiön ruokatuotantoa, kahvilapalveluja, katu- ja pikaruokapalveluja, palvelu- ja jakelukeittiötoimintoja, luonnontuotteiden hyödyntämistä ravitsemispalveluissa, luonnontuotteiden talteen ottaminen tai retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa
Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Otathan haastatteluun mukaan alkuperäiset opiskelu- ja työtodistuksesi.

Opiskeluaika: 1.8.2022 –31.5.2025
Osaamisala: Ruokapalvelun osaamisala

Opintojen aloitus: elokuu 2022

Hinta:

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle. Oppivelvolliselle ei tule opiskelukustannuksia.

Tulosta sivu

Hakuaika:

Yhteishaku 22.2.2022 klo 8.00 - 22.3.2022 klo 15.00 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2022 / Nonstop

Paikkakunta:

Muonio

Kohderyhmä:

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet peruskoulun suorittaneet.

Opintojen kesto
Peruskoulun suorittaneet 2,5 v.- 3v.

Ylioppilastutkinto tai ammatillinen perustutkinto: opintojen kesto 1,5 v. – 2 v

Lisätietoja:

Sini Viinikka, ravintola- ja catering-alan tuntiopettaja
sini.viinikka@lappia.fi

Katso toteuttamissuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Ravintola- ja cateringalan lisäkoulutus, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä 60 osp.

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Hakuaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 16.12.2022
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, monimuotokoulutus, kokki, tarjoilija - Salla

    Paikkakunta:
    Salla
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta
  • Hygieniapassitentti

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 23.10.2023