Puutarha-alan perustutkinto, puutarhuri

Kuvaus:

Puutarhurina teet töitä puutarha-alan monipuolisissa perustyötehtävissä. Tuotat korkealaatuista lähiruokaa ruokapöytiin, täytät asiakkaiden toiveet pihojen suunnittelussa ja rakentamisessa, hoidat viheralueita, työskentelet kukka- tai puutarhakaupassa, neuvot asiakkaita kasvivalinnoissa ja teet kukkasidontatöitä. Puutarha-ala sopii ammatiksi käytännönläheiselle, luovalle ja kasveista kiinnostuneelle ihmiselle. Työtehtäväsi vaihtuvat vuodenaikojen mukaan.

Puutarha-alan perustutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on laaja-alainen puutarha-alan perusosaaminen ja syvempää osaamista joko kukka- ja puutarhakaupasta, puutarhatuotannosta tai viheralalta.

Kukka- ja puutarhakaupan osaamisala:
Esittelet, myyt ja hinnoittelet kukka- ja puutarhakaupan tuotteita, tarvikkeita ja palveluita. Neuvot asiakkaita kasvivalinnoissa ja kasvien hoidossa. Käsittelet ja hoidat myynnissä olevia tuotteita varmistaen niiden myyntikelpoisuuden. Somistat myyntitilaa ja asetat tuotteet myyvästi esille. Toimit joustavasti, palveluhenkisesti sekä tuottavasti. Teet kukkakaupan tavanomaisia sidontatöitä ja osaat pakata ne. Hyödynnät kielitaitoa asiakaspalvelutilanteissa.

Työpaikkoja:
Kukkakaupat
Taimimyymälät
Puutarhakeskukset
Hautaustoimistot
Oma yritys


Puutarhatuotannon osaamisala:
Työskentelet kasvihuoneessa ja avomaalla kasvattaen korkealaatuisia puutarha-alan tuotteita. Valitset tuotantotavan, viljelymenetelmän ja tehokkaan työtavan kasvien lajikohtaisten vaatimusten mukaan. Sinulla on hyvät tekniset taidot ja osaat käyttää kasvunsäätötekniikkaa ja huoltaa työssä tarvittavia koneita ja laitteita. Teet kauppakunnostusta, lajittelet, pakkaat ja merkitset tuotteet määräysten mukaisesti. Toimit työssäsi ergonomisesti, taloudellisesti, kustannustietoisesti ja ympäristövastuullisesti.

Työpaikkoja:
Kasvihuoneviljelmät
Avomaan vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmät
Taimistot
Oma yritys


Viheralan osaamisala:
Rakennat, suunnittelet ja ylläpidät turvallista ja viihtyisää ympäristöä. Tunnet viherrakentamisen materiaalit ja osaat käsitellä niitä. Tulkitset viherrakentamisen ja ylläpidon suunnitelma-asiakirjoja ja noudatat alan laatuvaatimuksia. Tunnistat viherrakentamisessa käytettävät kasvit ja niiden kasvupaikkavaatimukset. Lasket viherrakentamisen ja ylläpidon kustannuksia. Käytät ja huollat viheralueiden rakentamisessa ja ylläpidossa käytettäviä koneita ja laitteita.


Työpaikkoja:
Kaupunkien tai kuntien puistotoimet
Viherrakennusyritykset
Seurakunnat
Kiinteistönhoitoyritykset
Golfkentät
Oma yritys

Opetuskieli: Suomi
Suomen kielen taidot: Vähintään tasolla B1.1

The language of instruction for the degree is Finnish.
Language skill requirements of study fields: B1.1

Lue lisää kielitaitovaatimuksista sivuiltamme

Laajuus: 180 osp
Kesto: 2 – 3 vuotta

The language of instruction for the degree is Finnish.
Language skill requirements of study fields:

Hinta:

Opetus on maksutonta. Oppivelvolliset saavat käyttöönsä opiskeluajaksi opiskelutarvikkeet (mm. oppikirjat, työvaatteet ja työvälineet) koulun puolesta.

Lue lisää opiskelukustannuksista sivuiltamme.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Lähitoteutus

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Tervola

Kohderyhmä:

Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Osaamisalavastaava Osmo Häkkinen puh. 040 480 8282, osmo.hakkinen(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198