Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja

Kuvaus:

Tällä hetkellä tässä hakukohteessa ei ole vapaita opiskelupaikkoja. Jatkuva haku avataan jälleen helmikuussa 2024.


Prosessialalla opiskelet tuotannon työvaiheita ja tehtäviä. Tuotantolaitoksissa raaka-aineista valmistetaan terästä, sellua, kartonkia ja paperia. Alan uusinta teknologiaa hyödyntävät erityyppiset biojalostamot ja biotuotetehtaat, joissa valmistetaan puusta sellua, biotuotteita, bioenergiaa ja -polttoaineita.

Prosessinhoitajana huolehdit tuotannon eri vaiheiden käynnissäpidosta ja säätötoimista prosessinohjauksen automaatiojärjestelmillä sekä valvot tuotannon laatua yrityksen laatu- ja ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Huolto- ja kunnossapitotyöt sekä laitteistojen kunnonvalvonta kuuluvat tehtäviisi.

Kemiantekniikan prosessinhoitajana toimit peruskemikaaleja, öljynjalostus- tai petrokemian tuotteita, biopolttoaineita ja maaleja valmistavissa teollisuuslaitoksissa tai kaivos-, teräs- ja metsäteollisuudessa sekä vesi- ja voimalaitoksissa.

Paperiteollisuuden prosessinhoitajana toimit biotuote- ja paperiteollisuuden eri sektoreilla massan, paperin ja kartongin valmistuksessa ja jalostuksessa.

Biotekniikan prosessinhoitajana toimit perus- ja terveysvaikutteisia elintarvikkeita, panimotuotteita ja diagnostiikkatuotteita valmistavissa teollisuuslaitoksissa.

Metallien jalostuksen prosessinhoitajana toimit metallien valmistus- tai jalostusprosessissa. Metallinjalostuksen tuotteet ovat teräs ja muut metallit harkkoina tai muokattuina tuotteina, kuten levyinä, nauhoina, tankoina, putkina, lankoina tai profiileina.

Opiskelet käytännönläheisesti nykyaikaisilla laitteilla ja menetelmillä. Työskentelet työsaleissa paperintekemistä käsimenetelmin ja laatumittauksia tehden sekä vesiprosessi- ja biodieselin valmistuslaitteistoilla, joita ohjaat automatisoidulla ohjausjärjestelmällä. Työssäoppimisen suoritat lähiseudun metsä- ja terästeollisuuden tuotantolaitoksissa sekä kaivoksilla.

Opetuskieli: suomi
Suomen kielen taitotaso: Vähintään tasolla B1.1

Laajuus: 180 osp
Kesto: 2 – 3 vuotta

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Lähitoteutus

Aloitusajankohta:

Syksy 2024

Paikkakunta:

Kemi

Kohderyhmä:

Perusopetuksen päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Tellervo Rouvinen puh. +358408656933, etunimi.sukunimi(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Prosessiteollisuuden ammattitutkinto 150 osp

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Oppisopimuspalveluiden kautta