Leipomoalan ammattitutkinto 150 osp, leipurikisälli ja kondiittorikisälli

Kuvaus:

Tutkinnon suorittanut toimii pienissä leipomoissa (leipurikisälli) ja konditorioissa (kondiittorikisälli) valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi.

Hän hallitsee leipomon raaka-aineet ja niiden käytön sekä punnitsee raaka-aineet ja valmistaa ruoka- ja kahvileipätaikinat. Leipurikisälli muotoilee taikinat tuotteiksi, vie tuotteet kohoamaan ja paistaa tuotteet oikeissa lämpötiloissa tarpeellisen ajan. Kondiittorikisälli valmistaa erilaisia konditoriatuotteita taikinan tai massan valmistamisesta, paistamiseen, koristeluun, viimeistelyyn ja pakkaamiseen saakka.
Kondiittorikisälli ja leipurikisälli valmistavat myös erityisruokavaliotuotteita.

Ammattitutkinnon voi suorittaa esimerkiksi seuraavilla valinnoilla:

Leipuri kisälli
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Ruokaleipien valmistus, 30 osp
Kahvileipien valmistus, 30 osp
Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen, 30 osp
Leipomoalan taitotyö, 30 osp

Kondiittori kisälli
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen, 30 osp
Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen, 30 osp
Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen, 30 osp
Leipomoalan taitotyö, 30 osp

Tutkinnon suorittanut työskentelee taloudellisesti, tuloksellisesti ja joustavasti halliten leipomoalan työmenetelmät. Hän hallitsee tuotelaadun toteutumisen ja tietotekniikan käytön työssään.
Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana, lähettämötyöntekijänä tai vaikka itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Käy katsomassa leipuri-kondiittori opiskelijoiden valmistamia leivonnaisia osoitteessa www.instagram.com/konditorialappia

Hinta:

Oppisopimus on osallistujalle ja työnantajalle maksuton, mutta edellyttää työsuhdetta.
Suoraan näyttöön osallistuvan osallistumismaksu on 150 €

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Lähitoteutus

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Tornio

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu leipomo-osaamisalan perustutkinnon suorittaneille ja leipomotuotteiden valmistuksen ammattitaitoa työelämässä hankkineille.

Lisätietoja:

Sirpa Heinonen-Koskela p. 044 749 2709
Kristiina Pääkkö p. 050 310 9317

Oppisopimus, asiakkuusvastaava
Jaana Patokoski, p. 040 648 7583

etnimi.sukunimi(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, liha-alan osaamisala

    Paikkakunta:
    Tervola
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
  • Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 08.10.2024

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 29.9.2024
  • Hygieniapassitentti 08.10.2024

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 29.9.2024