Ilolla tulevaan! – Juhlimme Lappiassa poikkeusoloissakin saavutettua positiivista kehitystä

Uutinen

Ammattiopisto Lappiassa juhlistetaan lukuvuotta 2020 – 2021 perjantaina 4.6.2021 toisen kerran virtuaalisesti. Lukuvuoden aikana ammatillisen perustutkinnon, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon on hyväksytysti suorittanut 847 opiskelijaa, joka on lähes 150 opiskelijaa enemmän kuin viime keväänä. Kaksoistutkintojen suorittajia oli 19. Tänä keväänä eniten kaksoistutkintolaisia valmistui Tornion yhteislyseon lukiosta 12 opiskelijaa.

Lappian Tornion rakennusalan ruotsinkielisestä ryhmästä on valmistunut lukuvuonna 13 haaparantalaista talonrakentajaa.

— Ruotsinkielisten rakennusalan opiskelijoiden opetus on toteutettu viime kevään tapaan sekä lähi- että etäopetuksena. Vallitsevien rajaesteiden takia tänä keväänä on pidetty 6 viikkoa ylimääräistä työssäoppimisjaksoa päättävälle luokalle. Opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa sekä Ruotsin että Suomen puolella. Alempien vuosikurssien kanssa opetus on toteutettu osittain learware-portaalin kautta. Opiskelijat, jotka eivät ole edistyneet etäopinnoissa, ovat olleet tuetussa opetuksessa Lappialla. Pääsiäisen jälkeen Ruotsin kiristettyä rajaliikennettä lähiopetus on toteutettu Tornedalsskolanilta teams-yhteydellä, opettajan ollessa fyysisesti Lappian tiloissa, kertoo Lappian ruotsalaisen rakennusalan ryhmän haasteista omaohjaaja, lehtori Rainer Kettunen.

Lukuvuosi 2020 – 2021 on ollut jatkumoa viime keväänä alkaneille poikkeusoloille, jotka ovat haastaneet sekä opiskelijat että opettajat ja kaikki lappialaiset kehittymään, kasvamaan, toimimaan ja selviytymään moninaisissa muutostilanteissa, summaa kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja lukuvuoden tapahtumia.

— Lukuvuosi on sujunut terveysturvallisesti ja siitä kiitos kuuluu vastuullisesti toimineille opiskelijoille ja henkilökunnalle. Pääosalla opiskelijoitamme ovat opinnot edenneet poikkeavista järjestelyistä huolimatta suunnitelmien mukaan. Tutkinnon suorittajia on enemmän kuin vuosi sitten. Poikkeava aika on haastanut monella eri tavalla henkilökuntaa ja opiskelijoita. Jos tätä kokemusta pysähtyy miettimään, niin nyt valmistuvat opiskelevat omaavat uusia taitoja liittyen kykyyn toimia muutoksessa, digitaitoihin ja kykyyn etsiä uusia tapoja toimia, myös itseohjautuvuutta ja oman työn ja elämän johtamista on opeteltu todella paljon. Nämä ovat taitoja, joita työelämässä tarvitaan enenevässä määrin. Mutta muistetaan, että korona ei ole ollenkaan kaikki, mitä Lappiassa on tapahtunut, vaan kehittyminen on ollut vahvaa, mainitaan esimerkkeinä vaikkapa eSport -toiminta, sopimus lapinlehmien siirtämisestä Lappiaan, kaasu-/sähkörekka -hanke, teollisuuden muutoksiin vastaaminen ja niin edelleen. Kaikkinensa tunnemme iloa ja ylpeyttä siitä, miten hienosti olemme edenneet lukuvuoden päätökseen. Kiitoksia kaikille!

Lappialaisten virtuaalipäättäjäiset ovat perjantaina 4.6.2021 klo 10 livestream-lähetyksessä Mediatalon studiosta Torniosta. Lähetyksen voi katsoa myös jälkikäteen Lappian YouTube-kanavalta.

Muonion toimipaikassa juhlitaan kokoontumisrajoitukset huomioiden lähitapahtumassa 4.6.2021 klo 12.

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

Lilja Virpi

Kuntayhtymäjohtaja / rehtori
puh.+358405370860
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6