Ammattiopisto Lappian Pekka Tiitinen on vuoden Hyvinvoinnin rakentaja

Uutinen

Vuoden 2021 Hyvinvoinnin rakentajana palkitaan Ammattiopisto Lappian päätoiminen tuntiopettaja Pekka Tiitinen.

Pekka Tiitinen on aktiivinen hyvinvoinnin edistämisen puolestapuhuja. Hän kannustaa yhteisönsä jäseniä liikkumaan ja seuraamaan laajemminkin omaa hyvinvointiaan. Hän auttaa mielellään hyvinvointikysymyksissä koko yhteisöä.

Tiitinen tuo rohkeasti esille uusia ideoita ja huolehtii, että ideat rakennetaan myös toiminnan tasolle. Hän on saanut innostettua sekä opiskelijat että henkilökunnan huolehtimaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan.

Tiitinen on edistänyt Ammattiosaajan työkykypassin hyödyntämistä Lappiassa ja toiminut viime vuodet Liikkuva Lappia -hankkeen vetäjänä. Hankkeen puitteissa hän on työkavereidensa Markus Hiukan, Aki Hentilän ja Mikko Karin kanssa rakentanut hyvinvointia tukevan ohjelman, joka jää Lappiaan pysyväksi toimintatavaksi myös hankkeen päätyttyä.

Pekka Tiitinen on laajasti verkostoitunut, ja hän jakaa osaamistaan ja Lappian Liikkuva opiskelu -toiminnan onnistumisia ja esimerkkejä valtakunnallisesti myös muiden hyödynnettäväksi.

Valinta on osa valtakunnallista teemaviikkoa

Ammatillisen koulutuksen vuoden Hyvinvoinnin rakentajan valitsee vuosittain Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry. Valinta julkistetaan Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikolla, joka järjestetään vuosittain viikolla 40. Tänä vuonna valtakunnalliseen teemaviikkoon osallistuu 123 oppilaitosta tai yksikköä ja 35 500 opiskelijaa.

Hyvinvoinnin rakentaja on oppilaitoksessaan innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä niin henkilöstöstä kuin opiskelijoista. Valinta tehtiin nyt yhdeksättä kertaa. Aiemmat palkitut löytyy SAKU ry:n sivulta.

Lisätiedot

SAKU ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippola
puh. 044 3434 123

Kirjoittaja