Villiruokaa ammattikeittiössä

Kuvaus:

Koulutuksen tavoitteena on, että
• Opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ammattikeittiön tarpeisiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
• Saat perustiedot luonnontuotteiden käsittelystä ja kaupallisesta tuottamisesta.
• Syvennät tai laajennat ravintola-alan osaamistasi. Ideoit uutta omaan työhösi.
• Innostut jatkokouluttautumaan alalle tai hakeudut suoraan ravintola-ja palvelualan ja luontoalan työmarkkinoille

Toteuttaminen ja sisältö

-Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina ja kontaktiopetuksena. 4,5 kuukautta opetusta
-Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp sisältää ammattiosaamisen näytön työ- tai harjoittelupaikalla ruskasesongissa
-Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp sisältää luonnontuotealan tuntemisen ja luonnontuotteiden tunnistamisen, keräämisen ja käsittelyn. Tutkinnonosan osaaminen osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä keräämällä luonnontuotteita maastossa sekä käsittelemällä ja varastoimalla ne asianmukaisissa tiloissa käyttötarkoituksen mukaisesti. Osaamisen osoittamiseen sisältyy lajitunnistusnäytöt.

Opiskeltavat teemat/sisältöalueet
• Luonnontuotealan tunteminen
• Luonnontuotteiden tunnistaminen, kerääminen ja käsittely
• Luontoon perustuvan tuotteen suunnittelu, jalostus ja markkinointi
• Luonnontuotteiden käyttömahdollisuudet ammattikeittiössä
• Välineet ja kalusto
• Tuotteen suunnittelu ja hinnoittelu

Koulutus alkaa 10.5.2021 ja koulutus päättyy 1.10.2021.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Etäpäivinä opetusta ma-pe, sisältäen itsenäistä keruuta ja tuotteiden säilöntää.
Kontakti-opetukseen sisältyy keittiöopetus
10.5.- 12.5. Orientaatio. Yrtit, Muonio
14.6.-18.6.2021 Yrtit ja kasvilaji lajitunnistus, Muonio
28.6.-2.7.2021 Yrtit Jaana Sara, Ylläsjärvi
19.7.-29.7.2021 Yrtit ja marjat, Muonio
20.8.-3.9.2021 Parhaat kauden ruokasienet ja marjat. Sienien ja marjojen lajitunnistus, Muonio.

Haku päättyy 15.4.2021

Tulosta sivu

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Muonio

Kohderyhmä:

Jo keittiötyössä toimiville henkilöille, jotka haluavat saada valmiuksia työhön ja kehittyä ravintolan keittiössä toimimisessa.

Lisätietoja:

Ota yhteyttä!
Ammattiopisto Lappia, Sini Viinikka 040 663 0617
sini.viinikka@lappia.fi

Valinta
Hakijat valitaan koulutukseen haastattelun ja hakemusten perusteella, joten täytä hakemus
huolellisesti. Selvitä hakemuksen Omat perustelut-kohdassa erityisesti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja millaista lisäosaamista tarvitset. Valintahaastatteluun haastateltavat kutsutaan erikseen

Katso toteuttamissuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Espanjaa matkailu ja palvelualoille! (698933)

    Paikkakunta:
    Verkkototeutus
    Hakutavat:
    TE-palveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 16.5.2021
  • Urapolku kuljetusalalle (698466)

    Paikkakunta:
    Rovaniemi
    Hakutavat:
    TE-palveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 18.4.2021
  • Prosessiteollisuuden perustutkinto

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    TE-palveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 2.8.2021