Hanki valmiudet villivihannesten käyttöön ammattikeittiössä!
Koulutus on Sinulle, joka haluat tuottaa asiakkaille kokonaisvaltaisia villiruokaelämyksiä
Villiruokaa ammattikeittiössä
Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp
Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemuspalveluissa 15osp
Koulutuksen tavoitteena on, että
– Opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ammattikeittiön tarpeisiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
– Saat perustiedot luonnontuotteiden käsittelystä ja kaupallisesta tuottamisesta.
– Syvennät tai laajennat ravintola-alan osaamistasi. Ideoit uutta omaan työhösi.
– Innostut jatkokouluttautumaan alalle tai hakeudut suoraan ravintola- ja palvelualan ja luontoalan työmarkkinoille.
Toteuttaminen ja sisältö
– Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina: 4 x 4 päivän lähijaksot Muoniossa, teoriaopinnot verkossa 2 kertaa viikossa maanantaisin ja tiistaisin.
– Muutoin itsenäistä keruuta ja säilöntää.
– Suoritat poimijakortit, joiden avulla voit kaupallisesti hyödyntää keräämiäsi kasveja.
Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp sisältää ammattiosaamisen näytön. Näytön suorittamistavasta sovitaan tapauskohtaisesti.
Opiskeltavat teemat/sisältöalueet
– Luonnontuotteiden tunnistaminen, kerääminen ja säilöntä
– Luontoon perustuvan tuotteen suunnittelu ja jalostus
– Luonnontuotteiden käyttömahdollisuudet ammattikeittiössä
– Välineet ja kalusto
– Menun suunnittelu ja hinnoittelu
Koulutus alkaa 6.5.2024 ja päättyy 30.9.2024.
6.5- 8.5.2024 aloitus puhelimitse: tarkistetaan, että koulun sähköpostiosoite käytössä, opetellaan sähköisten oppimisympäristöjen käyttö.
13.5 2024 alkaa yhteisopetus TEAMSissä.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Kaksi kertaa viikossa etäopetusta, muutoin itsenäistä keruuta ja tuotteiden säilöntää. Opetus päättyy 22.8.2024, jonka jälkeen on kuukausi aikaa suorittaa ammattiosaamisen näytöt.
Kontaktiopetus
10.06-13.06 Alkukesän yrtit
08.07-11.07 Kesän yrtit
29.07-01.08 Kesän marjat
19.08-22.08 Kauden parhaat ruokasienet
Haku päättyy 28.4.2024.
Koulutus on opiskelijalle maksuton.
Monimuotototeutus
28.04.2024 asti
06.05.2024
Muonio
Jo keittiötyössä toimiville henkilöille, jotka haluavat saada valmiuksia työhön ja kehittyä ravintolan keittiössä toimimisessa.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Ammattiopisto Lappia, Sini Viinikka 040 663 0617
sini.viinikka@lappia.fi
Oppisopimuksen asiakkuusvastaava Jaana Patokoski puh. 040 648 7583
Valinta
Hakijat valitaan koulutukseen haastattelun ja hakemusten perusteella, joten täytä hakemus www.lappia.fi/koulutushaku
Valintahaastatteluun haastateltavat kutsutaan erikseen.
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
-
Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 05.11.2024
Paikkakunta:KemiHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 27.10.2024 -
Hygieniapassitentti 10.09.2024
Paikkakunta:KemiHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 1.9.2024 -
Hygieniapassitentti 14.05.2024
Paikkakunta:KemiHakutavat:IlmoittautumisaikaViimeinen hakupäivämäärä: 5.5.2024