Villiruokaa ammattikeittiössä

Kuvaus:

Hanki valmiudet villivihannesten käyttöön ammattikeittiössä!
Koulutus on Sinulle, joka haluat tuottaa asiakkaille kokonaisvaltaisia villiruokaelämyksiä

Villiruokaa ammattikeittiössä

Luonnontuotteiden kerääminen 40 osp
Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemuspalveluissa 15osp

Koulutuksen tavoitteena on, että
– Opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ammattikeittiön tarpeisiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
– Saat perustiedot luonnontuotteiden käsittelystä ja kaupallisesta tuottamisesta.
– Syvennät tai laajennat ravintola-alan osaamistasi. Ideoit uutta omaan työhösi.
– Innostut jatkokouluttautumaan alalle tai hakeudut suoraan ravintola- ja palvelualan ja luontoalan työmarkkinoille.

Toteuttaminen ja sisältö

– Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina: 4 x 4 päivän lähijaksot Muoniossa, teoriaopinnot verkossa 2 kertaa viikossa maanantaisin ja tiistaisin.
– Muutoin itsenäistä keruuta ja säilöntää.
– Suoritat poimijakortit, joiden avulla voit kaupallisesti hyödyntää keräämiäsi kasveja.

Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp sisältää ammattiosaamisen näytön. Näytön suorittamistavasta sovitaan tapauskohtaisesti.

Opiskeltavat teemat/sisältöalueet

– Luonnontuotteiden tunnistaminen, kerääminen ja säilöntä
– Luontoon perustuvan tuotteen suunnittelu, jalostus ja markkinointi
– Luonnontuotteiden käyttömahdollisuudet ammattikeittiössä
– Välineet ja kalusto
– Tuotteen suunnittelu ja hinnoittelu


Koulutus alkaa 6.5.2024 ja päättyy 30.9.2024.

6.5- 8.5.2024 aloitus puhelimitse: tarkistetaan, että koulun sähköpostiosoite käytössä, opetellaan sähköisten oppimisympäristöjen käyttö.
13.5 2024 alkaa yhteisopetus TEAMSissä.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Kaksi kertaa viikossa etäopetusta, muutoin itsenäistä keruuta ja tuotteiden säilöntää. Opetus päättyy 24.8.2024, jonka jälkeen on kuukausi aikaa suorittaa ammattiosaamisen näytöt.

Kontaktiopetus

10.06-13.06 Alkukesän yrtit
08.07-11.07 Kesän yrtit
29.07-01.08 Kesän marjat
21.08-24.08 Kauden parhaat ruokasienet


Haku päättyy 31.3.2024.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

Hakuaika:

31.03.2024 asti

Aloitusajankohta:

06.05.2024

Paikkakunta:

Muonio

Kohderyhmä:

Jo keittiötyössä toimiville henkilöille, jotka haluavat saada valmiuksia työhön ja kehittyä ravintolan keittiössä toimimisessa.

Lisätietoja:

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Ammattiopisto Lappia, Sini Viinikka 040 663 0617
sini.viinikka@lappia.fi

Oppisopimuksen asiakkuusvastaava Jaana Patokoski puh. 040 648 7583

Valinta
Hakijat valitaan koulutukseen haastattelun ja hakemusten perusteella, joten täytä hakemus www.lappia.fi/koulutushaku
Valintahaastatteluun haastateltavat kutsutaan erikseen.

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 10.09.2024

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 1.9.2024
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija, monimuotokoulutus Lappi

    Paikkakunta:
    Salla
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta
  • Villiruokaa ammattikeittiössä verkkototeutus

    Paikkakunta:
    Verkkototeutus
    Hakutavat:
    Hakuaika
    Oppisopimuspalveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 31.3.2024