Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija, päivämonimuotokoulutus Salla

Kuvaus:

Ruokapalvelun osaamisala, kokki:
Kokin tehtäviin kuuluu monipuoliset ruoanvalmistuksen tehtävät erilaisissa ravintoloissa. Työhön kuuluu erilaisten ruoanvalmistusmenetelmien ja raaka-aineiden sekä ruokalajien ja ruokakulttuurien tuntemusta. Kokin työ vaatii luovuutta, hyvää maku- ja hajuaistia sekä fyysistä kuntoa. Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, jakelu- ja suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa.

Tutkinnon suorittanut
– tuntee elintarvikkeita, raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä
– osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa erilaisille asiakasryhmille
– hallitsee ruoan esille laiton annoksina ja suurelle ruokailijamäärälle

Kokin opinnot sisältävät:
– ravitsemispalveluissa toimimista
– lounas- ja annosruokien valmistamista
– oman kiinnostuksesi mukaisesti mm. à la carte -ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistus, suurkeittiön ruokatuotantoa, kahvilapalveluja, katu- ja pikaruokapalveluja, palvelu- ja jakelukeittiötoimintoja, luonnontuotteiden hyödyntämistä ravitsemispalveluissa, luonnontuotteiden talteen ottaminen tai retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut.

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija:
Tarjoilija on ilmapiirin luoja ja kantaa leijonan osan asiakaskokemuksen syntymisestä. Hän on myynnin ja asiakaspalvelun asiantuntija, joka tuntee tuotteet ja taitaa ruoan ja juoman yhdistämisen salat. Hän hallitsee kassa- ja varausjärjestelmien käytön. Tarjoilijan työssä tarvitaan joustavuutta, palveluhenkisyyttä ja fyysistä kuntoa. Tarjoilijoita työskentelee ravintoloissa, kahviloissa, pubeissa ja yökerhoissa, suurtalouskeittiöissä, catering-alan ja matkailualan yrityksissä.

Tutkinnon suorittanut:
– toimii asiakaspalvelutehtävissä ravintoloissa tai julkisella sektorilla
– osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
– osaa esitellä, aktiivisesti myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluita monipuolisia työtapoja käyttäen

Koulutuksen sisältö
Tarjoilijan opinnot sisältävät:
– Ravitsemispalveluissa toimimista
– Asiakaspalvelua ja myyntiä
– Annosruokien ja juomien tarjoilua
– Opiskelijan omien toiveiden mukaan mm. à la carte -tarjoilua, tilaus- ja juhlatarjoilua, juomien myyntiä ja tarjoilua, kahvila- ja kokouspalveluja, sekä esim. luonnontuotteiden hyödyntämistä ravitsemispalveluissa, luonnontuotteiden talteen ottaminen tai retki-, erä- ja luontoruokailupalvelut.

Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti koulutus- tai oppisopimuksena alan työpaikalla ja verkko-opintoina. Hygienia-, matkailun turvallisuus- ja anniskelupassit suoritetaan lähiopetuksena yhden lähijakson aikana. Opiskelijan opintojen aikataulu, suoritustavat ja tarkka sisältö rakentuvat opintojen alussa laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) kautta.

Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa
Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Otathan haastatteluun mukaan alkuperäiset opiskelu- ja työtodistuksesi.

Osaamisala: Ruokapalvelun osaamisala
Osaamisala: Asiakaspalvelun osaamisala

Päivämonimuotototeutus sisältää lähi- ja etäopetusta sekä työssä oppimista.
Opinnot alkavat 2.8.2023.

Opintojen kesto:
Peruskoulun suorittaneet 2,5 – 3 vuotta.
Ylioppilastutkinnon, ammatillisen perustutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet: 1,5 – 2 vuotta.

Suomen kielen taidot:
Vähintään tasolla A 2.2

Hinta:

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle. Oppivelvolliselle ei tule opiskelukustannuksia.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

Hakuaika:

Yhteishaku 21.2.2023 klo 8.00 - 21.3.2023 klo 15.00 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2023 / Nonstop

Paikkakunta:

Salla

Kohderyhmä:

Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Opinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus edellyttää työsuhdetta ja työnantajan sitoutumista koulutukseen. Oppisopimukseen hakeutuminen ainoastaan puhelimitse, asiakkuusvastaava Jaana Patokoski, +358406487583.

Lisätietoja:

Omaohjaaja ravintola- ja catering-ala Sini Viinikka, +358406630617
Toimipaikkapäällikkö Simo Sova, +358505715207

etunimi.sukunimi(at)lappia.fi

Katso toteuttamissuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija Muonio

    Paikkakunta:
    Muonio
    Hakutavat:
    Yhteishaku
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, monimuotokoulutus, kokki, tarjoilija Muonio

    Paikkakunta:
    Muonio
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija, monimuotokoulutus, Salla

    Paikkakunta:
    Salla
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
    Oppisopimuspalveluiden kautta